De Bitcoin (BTC) koers blijft nog altijd erg volatiel. De grootste cryptocurrency is weer een daling aan het inzetten in de laatste 24 uur nadat het in de afgelopen week juist sterk in prijs wist te stijgen.

De onzekere prijsactie maakt ook beleggers angstig voor een nieuwe prijs crash die de Bitcoin koers weer terug onder de belangrijke grens van $60.000 dollar kan brengen. Toch denken analisten dat de lokale prijs bodem van Bitcoin achter ons ligt en dat we een nieuwe bull rally gaan starten in de komende maanden. 

Breken bearish Bitcoin trend

De populaire crypto analist Rekt Capital, zoals zijn pseudoniem luidt op social media platform X, deelde middels een tweet een technische prijs analyse van de Bitcoin koers. Volgens de handelaar heeft de Bitcoin prijsontwikkeling een belangrijke neerwaartse trend weten te doorbreken. De grootste cryptocurrency wist in juni flink in waarde te dalen, van ongeveer $71.300 tot onder de $54.000 dollar. Dit komt neer op een daling van bijna 25% in minder dan een maand tijd. 

Uit de technische analyse van Rekt Capital is te zien hoe eind juni een poging werd gedaan om uit de neerwaartse trend te breken. Vervolgens zijn we in juli succesvol uit de trend gebroken, een teken dat de bearish prijs trend is omgezet in een mogelijke bullish trend. Volgens de trader is de volgende belangrijke prijs target voor Bitcoin het niveau van $65.000. Deze prijsgrens vormt een sterke weerstand maar met genoeg bullish sentiment kan de cryptocurrency deze grens omvormen tot een sterk ondersteuningsniveau. Vervolgens kan de Bitcoin prijs een rally opzetten richting $71.500, dat betreft een stijging van ongeveer 11%.

BTC rally tot nieuwe all time high

Op basis van historische data oordeelt Rekt Capital ook dat de bitcoin prijsbeweging geschiedenis lijkt te herhalen. De prijs bevindt zich weer terug op een belangrijke accumulatiezone dat de basis kan vormen voor een nieuwe rally tot een all time high, zo ligt de analist verder toe: “De her-accumulatie range is met succes teruggewonnen. Het belang van deze terugwinning kan niet worden onderschat.” 

Een bullish rally van de Bitcoin koers kan ook de rest van de crypto markt in de lift brengen. In vroege bull rallies leidt de Bitcoin prijs vaak de markt, vervolgens treden altcoins in de voetsporen van de grootste cryptocurrency wat leidt tot prijsexplosies in de markt.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt


Crypto icon

EUR
Euro


Je ontvangt


Crypto icon

Bitcoin

Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:

The post Bitcoin bereidt zich voor op nieuwe all time high, zegt Rekt Capital appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!