Hongkong zet actief stappen om een centraal hub voor cryptocurrency te worden door een ‘sandbox’ (proeftuin) voor stablecoins op te zetten. De Hongkongse Monetaire Autoriteit (HKMA), die als centrale bank fungeert, heeft onlangs vijf entiteiten aangekondigd die zullen deelnemen aan dit project.

Onder de deelnemers bevinden zich grote namen zoals Standard Chartered Bank (Hong Kong) en Animoca Brands Ltd., samen met JINGDONG Coinlink Technology Hong Kong Limited, RD InnoTech Limited en Hong Kong Telecommunications (HKT) Limited.

Doelen en plannen van de sandbox

Deze eerste lichting van deelnemers zal de operationele plannen voor de uitgifte van stablecoins binnen een gecontroleerde omgeving testen. De HKMA benadrukte dat de deelnemers tijdens deze initiële testfase geen fondsen van het publiek mogen werven of producten mogen aanbieden die aan de sandbox zijn gelieerd.

animoca brands tweet 19 juli, standard chartered
Bron: Animoca Brands op X.

Echter, de deur blijft open voor toekomstige mogelijkheden waarbij dit wellicht wel mogelijk wordt. Bovendien heeft de HKMA aangegeven dat er mogelijk nieuwe deelnemers zullen toetreden tot de sandbox.

Beoordeling en selectieproces

Volgens de HKMA hebben deze instellingen tijdens het beoordelingsproces blijk gegeven van een oprechte interesse in het ontwikkelen van een stablecoin-uitgiftebedrijf in Hongkong, ondersteund door een redelijk bedrijfsplan.

Hun voorgestelde operaties onder de sandboxregeling zouden binnen een beperkte reikwijdte en op een risicobeheersbare manier worden uitgevoerd.

Regulering en toekomstige wetgeving

In een aanvullende aankondiging heeft de HKMA ook onthuld dat zij van plan is later dit jaar een wetsvoorstel in te dienen bij de Wetgevende Raad betreffende fiat-referenced stablecoins. Dit wetsvoorstel zal waarschijnlijk vereisen dat alle uitgevers van dergelijke stablecoins een licentie moeten verkrijgen van de HKMA.

De regelgevers zullen het wetsvoorstel afronden en zo snel mogelijk indienen, met de bedoeling het regelgevend kader voor de uitgifte, distributie en inwisseling van stablecoins te formaliseren.

Toekomst van sandbox-deelname

De HKMA benadrukt dat deelname aan de sandbox geen voorwaarde is voor een toekomstige licentieaanvraag voor het uitgeven van stablecoins.

Deelnemers die later een licentie willen aanvragen, moeten nog steeds een formele aanvraag indienen zodra het regelgevend kader van kracht wordt.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

The post Proefproject voor stablecoins in Hongkong met topbedrijven zoals Standard Chartered appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!