De interesse van detailhandelsbeleggers in Bitcoin (BTC) heeft het laagste punt in drie jaar bereikt, wat zorgen oproept over de mogelijkheid van een grote prijsstijging. Volgens Ki Young Ju, oprichter van CryptoQuant, is de gemiddelde maandelijkse verandering in de vraag van detailhandelsbeleggers de afgelopen 30 dagen onder de -15% gezakt.

Deze afname, vooral in transacties onder de $10.000 dollar, duidt op een scherpe terugval in de betrokkenheid van detailhandelsbeleggers.

Afwachtende marktanalyse

CryptoQuant-analist Minkyu Woo merkte op dat echte bullmarkten meestal beginnen met een aanzienlijk aankoopvolume van detailhandelsbeleggers, dat het marktsentiment een boost geeft. In het verleden leidde een toename van activiteit onder deze beleggers vaak tot grote prijsstijgingen.

Echter, dit volume is momenteel afwezig, wat leidt tot voorzichtigheid onder analisten en handelaren.

bitcoin retail investeerders
Bron: Ki Young Ju op X.

Institutionele versus detailhandel investeerders

Ondanks de afname van de interesse onder detailhandelsbeleggers, zijn institutionele investeerders mogelijk nog steeds actief. Jan van Eck, CEO van VanEck, heeft eerder aangegeven dat het merendeel van de instromen in Amerikaanse spot Bitcoin ETF’s van detailhandelsbeleggers komt.

Toch daalden deze instromen op 17 juli met 87%, wat neerkomt op slechts $53,3 miljoen verdeeld over 11 gevolgde producten.

Prestaties van Bitcoin en toekomstverwachtingen

Op 17 juli klom Bitcoin kort naar $65.686 maar zakte vervolgens terug naar $63.52 dollar1. Momenteel wordt Bitcoin verhandeld rond $63.975, volgens gegevens van CoinMarketCap. Daarnaast toont Google data aan dat de zoekinteresse voor ‘Bitcoin’ de afgelopen drie maanden met 44% is gedaald sinds de Bitcoin halvering in april, en bijna 57% lager is sinds de piek van $73.679 op 13 maart.

Deze daling benadrukt het verminderde enthousiasme onder detailhandelsbeleggers, wat essentieel is voor het ontketenen van een grote bullrun.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt


Crypto icon

EUR
Euro


Je ontvangt


Crypto icon

Bitcoin

Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:

The post Interesse in Bitcoin bereikt dieptepunt: detailhandel trekt zich terug appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!