De Chicago Board Options Exchange (CBOE) heeft aangekondigd dat vanaf 23 juli diverse spot Ethereum (ETH) exchange-traded funds (ETF’s) van start zullen gaan. Deze fondsen omvatten producten van bekende financiële instellingen zoals Fidelity en VanEck. De lancering omvat de Fidelity Ethereum Fund, de Franklin Ethereum ETF, de Invesco Galaxy Ethereum ETF, de VanEck Ethereum ETF en de 21Shares Core Ethereum ETF.

Deze aankondiging volgt op de goedkeuring door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) van de noodzakelijke 19b-4 formulieren in mei, waarna nog gewacht moest worden op het effectief worden van de registratieverklaringen.

Kostenstructuren en concurrentiestrategieën

Verschillende uitgevers hebben aangekondigd hun kosten tijdelijk te verlagen om een voorsprong te krijgen in de competitieve markt. Fidelity heeft bijvoorbeeld aangegeven een vergoeding van 0,25% te hanteren, maar zal deze tot eind 2024 niet in rekening brengen. Franklin Templeton biedt aan om de vergoeding te schrappen tot 31 januari 2025 voor de eerste $10 miljard aan fondsactiva.

cboe etf ether lancering
Bron.

VanEck heeft gezegd dat het de vergoeding voor een jaar zal opschorten na notering op de beurs voor de eerste $1,5 miljard, terwijl 21Shares een vergoeding van 0,21% heeft vastgesteld die zes maanden na de notering of tot de eerste $500 miljoen wordt opgeschort.

Marktverwachtingen en potentiële impact

Analisten voorspellen dat deze nieuwe ETF’s aanzienlijke netto-instromen kunnen aantrekken, mede doordat de Ethereum Exchange Reserve, een metriek die de beschikbaarheid van Ether op crypto beurzen bijhoudt, op een meerjarig dieptepunt staat. Dit zou kunnen wijzen op een aanstaande schaarste aan beschikbare Ether, wat de prijzen verder zou kunnen opdrijven.

De introductie van deze ETF’s wordt door sommigen gezien als een potentiële katalysator voor nieuwe all-time hoogtepunten van Ether, vooral gezien de afnemende neiging onder Ethereum-stakers om hun bezittingen te verkopen, wat wijst op een anticipatie op toekomstige waardestijgingen.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

Koop je Ethereum voor de beste prijs

Je betaalt


Crypto icon

EUR
Euro


Je ontvangt


Crypto icon

Bitcoin

Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:

The post Spot Ethereum ETF’s gaan van start op CBOE op 23 juli appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!