Is Bitcoin zogenaamd oversold? Wel als het aan een nieuw rapport ligt van vermogensbeheerder ARK Invest. Zij schrijven dat de Duitse overheid ervoor gezorgd heeft dat Bitcoin oversold is geraakt.

Is oversold goed of slecht voor Bitcoin?

Bitcoin ‘oversold’ betekent dat de prijs in een korte periode te hard is gedaald, waardoor men denkt dat de koers te laag is en een prijscorrectie omhoog waarschijnlijk is. Dit is vergelijkbaar met een aandeel dat oververkocht is.

Banner Bitcoin 1

Als je zelf wil checken of een coin oversold (of overbought) is, open dan tradingview en speel eens met wat indicatoren. Gebruik bijvoorbeeld eens de Relative Strength Index (RSI): Als de RSI onder de 30 daalt, wordt de munt gezien als oversold.

Andere technische indicatoren: Bollinger Bands, MACD en Chaikin Money Flow kunnen ook signalen geven dat een munt oversold is.

Duitsland verkocht te veel, te snel

Vermogensbeheerder ARK Invest schrijft in hun analyse dat Bitcoin in juni ‘oversold’ was nadat de Duitse overheid 50.000 BTC had verkocht. De verkoop zorgde ervoor dat de koers van Bitcoin daalde van 70 duizend dollar naar minder dan 55 duizend dollar.

Ark Invest gebruikt overigens wel andere indicatoren: ‘Op basis van gerealiseerde winsten/verliezen van kortetermijnhouders en uitstroom van miners lijkt Bitcoin oversold. De huidige niveaus van miner-uitstroom suggereren dat miners capituleren, wat een voorbode kan zijn van een bullish ommekeer.’

Een ander positief teken voor Bitcoin is de aanhoudende interesse van beleggers in BTC exchange-traded funds. Volgens ARK heeft de scherpe daling van BTC niet gezorgd voor een massale uitstroom uit Bitcoin ETF’s.

ETF’s en Mt. Gox

In tegendeel juist, er zijn miljarden dollars naar Bitcoin ETF’s toegestroomd. BlackRock’s iShares Bitcoin Trust (IBIT) zag op 18 juli 107 miljoen dollar aan instroom na negen opeenvolgende dagen van instroom, aldus Thomas Fahrer, medeoprichter van crypto dataplatform Apollo.

ARK schrijft verder dat Bitcoin ook onderworpen is aan de wereldwijde economische data. Ze zeggen dat de economie zwakker wordt en dat kan impact hebben op Bitcoin.

De koers van Bitcoin kan ook worden beïnvloed door de terugbetaling van ongeveer 9 miljard dollar aan BTC aan schuldeisers van de failliete cryptocurrency-beurs Mt. Gox. In tegenstelling tot de abrupte verkoop door Duitsland, kunnen schuldeisers echter besluiten hun Bitcoin vast te houden, waardoor de mogelijke impact op de bredere markt kan worden verzacht.

The post Bitcoin is ‘oversold’ na wat de Duitse overheid heeft gedaan, maar dat is juist goed appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!