In een van de meest ingrijpende cyberaanvallen van dit jaar, is deze week de Indiase cryptocurrency exchange WazirX getroffen door een diefstal van meer dan 230 miljoen dollar uit een multisig-portemonnee.

WazirX rapporteerde dat deze aanval plaatsvond op een portemonnee die gebruikmaakt van de infrastructuur van Liminal voor digitale activa-bewaring sinds februari 2023. Ondanks sterke beveiligingsmaatregelen zoals het Gnosis Safe multisig smart contract platform, slaagden hackers erin deze te omzeilen.

Details van de exploitatie

Volgens blockchain-analysebedrijf Lookonchain heeft de hacker de meeste gestolen activa omgezet in Ethereum (ETH). De hacker wisselde de fondsen in voor 43.800 ETH, ter waarde van ongeveer $149,46 miljoen dollar, en houdt nu ongeveer 59.097 ETH. Daarnaast rest er nog ongeveer $15 miljoen dollar aan crypto in de wallet, bestaande uit Dent, Chromia, Celer Network en Frontier tokens.

wazirx hack
Bron: WazirX op X.

Interessant is dat Lookonchain opmerkte dat de WazirX-exploitant 7,7 miljoen Dent (ter waarde van $7.300 dollar) heeft gestort op een Binance adres dat nog niet eerder was gebruikt. Deze ontwikkeling kan wijzen op pogingen van de exploiteerders om de gestolen middelen verder te verbergen.

Reactie op de aanval

Na de aanval, die meer dan 200 verschillende crypto-activa betrof, waaronder Shiba Inu (SHIB), Ethereum, Polygon (MATIC) en PEPE, heeft WazirX alle opnames gepauzeerd en de situatie erkend als een “overmachtssituatie” die buiten hun controle valt. H

et bedrijf heeft de gemeenschap verzekerd dat er inspanningen worden geleverd om de gestolen activa terug te halen en heeft beloofd regelmatig updates te verstrekken over hun vorderingen.

Speculaties over de daders

Elliptic, een ander blockchain-analysebedrijf, heeft in een rapport gesuggereerd dat de aanval mogelijk is uitgevoerd door hackers die verbonden zijn met Noord-Korea, op basis van on-chain data-analyse.

Dit voegt een internationaal element toe aan de cyberveiligheids-kwesties waarmee de cryptogemeenschap wordt geconfronteerd.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

The post Noord-Koreaanse link gesuggereerd in $230 miljoen WazirX crypto roof appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!