Bitcoin (BTC) heeft in de afgelopen week een stijging in prijs laten zien, maar het marktoverzicht op Coinbase toont een onevenwicht tussen koop- en verkooporders, met een hoger aantal verkooporders. Analisten David Duong en David Han van Coinbase wijzen op een concentratie van verkooporders binnen 5% tot 10% van de middenprijs, wat een verdere significante prijsstijging in de weg staat.

“De gegevens suggereren dat we mogelijk enige winstneming op de huidige niveaus zien en/of een grotere bereidheid van marktdeelnemers om te verkopen bij prijsstijgingen, wat de prijsbewegingen naar boven toe kan beperken,” aldus het rapport van vrijdag.

Verkoopdruk blijft aanhouden

Duong en Han benadrukken ook gegevens van Arkham Intelligence die een specifieke factor aanwijzen die de recente verkoopdruk op Bitcoin drijft. “De uitbetalingen van Mt. Gox blijven een bron van druk, volgend op de distributie van ongeveer 50,000 Bitcoin naar beurzen sinds 5 juli, waarbij de trustee nog steeds een saldo van 90,300 Bitcoin heeft,” verklaren zij.

bitcoin koers 1 jaar
Bitcoin koers in het afgelopen jaar. Bron: Coinmarketcap.

Ondanks deze druk vindt de digitale valuta enige verlichting door veranderingen in het politieke landschap van de VS. “Dit heeft de munt in staat gesteld om bij te benen met de scherpe devaluatie van de Amerikaanse dollar in juli, waarbij de multilaterale DXY-index meer dan 2% is gedaald deze maand, en aangezien Bitcoin vaak in Amerikaanse dollars wordt gewaardeerd, profiteert het doorgaans van een zwakkere dollar,” voegden ze toe.

Bitcoin blijft veerkrachtig

De grootste digitale activa qua marktkapitalisatie blijft veerkrachtig in het licht van de kapitaaluitstroom in de Amerikaanse aandelenindices, vooral in de technologiesector.

“Bitcoin blijft veerkrachtig, vooral tegen de achtergrond van de voortdurende Mt. Gox leveringen en dalende aandelen,” zeiden analisten van QCP Capital.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt


Crypto icon

EUR
Euro


Je ontvangt


Crypto icon

Bitcoin

Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:

The post Bitcoin’s groei mogelijk geremd door stijging in verkooporders, volgens Coinbase appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!