De afgelopen weken waren de verhalen over Donald Trump louter positief in de Bitcoin-gemeenschap. Nu horen we echter wat kritiek, nadat Donald Trump harde kritiek leverde op het El Salvador van president Nayib Bukele.

Trump is kritisch op El Salvador

Volgens Donald Trump “dumpt” het El Salvador van president Nayib Bukele criminelen in de Verenigde Staten. Hij claimt zelfs dat de daling van de criminaliteit in het land het directe gevolg van dat beleid is, dus niet het massaal in de gevangenis gooien van criminelen.

Banner Default 1 (Razendsnel investeren)

Dat is vreemd, omdat El Salvador eerder nog zoveel kritiek kreeg voor de manier waarop ze hun criminelen behandelden. Namelijk op een keiharde manier, door ze allemaal in de gevangenis te gooien.

Vanuit de Bitcoin-gemeenschap kwam er dan ook meteen een reactie op de woorden van Trump. Volgens Nic Carter, general partner bij Castle Island Ventures, zit Donald Trump er ditmaal naast met zijn woorden.

Nic Carter zegt dat het tegenovergestelde waar is. Dat het beleid van Bukele er juist voor zorgde dat er minder criminelen vanuit El Salvador naar Amerika gevlucht zijn, omdat ze nu allemaal in de bak zitten.

“Trump moet zijn claims onderbouwen”

Net als Nic Carter is The Bitcoin Therapist, een bekende analist, van mening dat Trump het niet bij het juiste eind heeft. Hij claimt dat de presidentskandidaat zijn uitspraken moet onderbouwen als hij El Salvador en Nayib Bukele blijft bekritiseren.

“Hoe bullish hij ook is voor Bitcoin en de economie. Ik sta niet voor oneerlijke uitspraken over een leider als Nayib Bukele. Dit kan hem zeker mijn stem kosten”, aldus The Bitcoin Therapist.

Ook Max Keiser, de assistent van Nayib Bukele op het gebied van Bitcoin, is heel hard richting Trump.

“Ik zou ook onzin praten als de CIA me zojuist door mijn oor heeft geschoten. Trump zit er compleet naast, vraag dat maar aan Tucker Carlson. Ik kijk uit naar de Bitcoin conferentie in Nashville, waar ik een podium met Trump deel en dingen recht wil zetten over El Salvador”, aldus Keiser.

De conferentie waar Keiser over spreekt staat voor 27 juli op het programma. We moeten dus nog een paar dagen wachten op het optreden van Donald Trump daar.

The post Donald Trump ineens negatief in het nieuws voor Bitcoiners? appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!