Een kleine Bitcoin-transactie van de gevallen Bitcoin-exchange Mt. Gox zorgt weer voor blijdschap onder de gedupeerden. Eerder maakte de failliete exchange al bekend dat het zou starten met de terugbetalingen aan oude klanten van wie de bitcoins verloren waren geraakt. Is dit nu eindelijk het startschot voor de langverwachte terugbetalingen?

Banner Bitcoin 1

Kleine stap, grote gevolgen

Mt. Gox heeft zojuist 0,021 BTC (ongeveer 1.390 dollar) naar een nieuwe portemonnee gestuurd. Hoewel dit bedrag klein lijkt, is het een belangrijk signaal. Het lijkt erop dat Mt. Gox eindelijk begint met het terugbetalen van gedupeerden uit 2014.

Lookonchain, een bedrijf gespecialiseerd in blockchain-analyse, ontdekte deze transactie als eerste. Veel mensen in de crypto-wereld zien dit als een test. Mt. Gox wil waarschijnlijk zeker weten dat alles goed werkt voordat ze grotere bedragen gaan overmaken.

Hoe ver is Mt. Gox met terugbetalen?

Mt. Gox heeft al flinke vooruitgang geboekt met het terugbetalen van gedupeerden. Meer dan 13.000 van de 20.658 schuldeisers hebben hun geld al ontvangen. Dit betekent dat ongeveer 65% van de terugbetalingen al is afgerond.

Er zijn ook al grotere transacties geweest. Begin juli werd er voor bijna 100 miljoen dollar aan Bitcoin naar de Japanse cryptobeurs Bitbank gestuurd. Ook ging er ruim 60 miljoen dollar naar een onbekende ontvanger. Midden juli volgde nog een enorme transactie: meer dan 3 miljard dollar aan Bitcoin werd overgemaakt naar wat vermoedelijk het adres van cryptobeurs Kraken is.

Wat heeft Mt. Gox nog in petto?

Mt. Gox bezit nog steeds een indrukwekkende hoeveelheid Bitcoin. Op dit moment hebben ze 90.344 BTC in bezit, met een waarde van ongeveer 6,11 miljard dollar. Dit geld, plus wat Bitcoin Cash uit 2018, zal de komende maanden worden verdeeld onder de overgebleven schuldeisers.

Nobuaki Kobayashi, de curator die verantwoordelijk is voor de afwikkeling van de Mt. Gox-zaak, bevestigt dat meer dan de helft van de gedupeerden al is terugbetaald. Toch is er nog een lange weg te gaan.

Gevolgen voor de Bitcoin-koers

Na de grote transacties in juli daalde de Bitcoin-prijs even licht. Maar inmiddels is de koers weer gestegen van 55.900 dollar naar meer dan 67.710 dollar. Het lijkt erop dat de markt positief reageert op het nieuws dat Mt. Gox eindelijk in beweging komt.

The post Is Mt. Gox nu eindelijk gestart met de uitbetalingen? appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!