Eerder schreven we al dat Donald Trump aanwezig zal zijn bij de jaarlijkse Bitcoin (BTC) Conference die dit jaar gehouden wordt in Nashville, Tennesee. Ook zal Donald Trump een speech gaan houden op het evenement. Dit nieuws zorgt momenteel voor veel beweging op de crypto optie markten. Handelaren bereiden zich voor op extreme prijsschommelingen tijdens het evenement.

Crypto-optiemarkt bereid zich voor

Op de optie markt zien we in de aanloop naar dit weekend nu al een toename van geopende opties. De toename in activiteit geeft aan dat handelaren flinke volatiliteit verwachten. Volgens Greg Magadini, directeur van derivaten bij Amberdata, is de toespraak van Trump op de Bitcoin-conferentie een mogelijke katalysator voor deze marktbewegingen.

“De derivatenmarkten lijken het ermee eens te zijn, en we zien dat de prijzen het ‘er staat iets te gebeuren’ narratief ondersteunen. Deze week zullen we Trump horen spreken op de Bitcoin-conferentie in Nashville. Zolang Trump de voorloper blijft, is dit een potentiële katalysator voor ‘iets’ dat deze week kan gebeuren.”

Ondanks de aanslag op zijn leven van vorige week, zal Trump op 27 dus een speech houden tijdens de Bitcoin conferentie. Er gaan geruchten dat hij een grotere rol voor Bitcoin in het Amerikaanse financiële systeem zou kunnen gaan aankondigen. Er wordt zelfs gespeculeerd dat Trump Bitcoin als strategische reserve asset zal gaan aankondigen. Wat dit met de Bitcoin koers zou doen is ongekend.

Ethereum ETF’s en inflatie cijfers

Andere factoren, zoals de verwachte lancering van de Amerikaanse spot Ethereum (ETH) ETF’s, is ook een reden voor de toename van activiteit op de optie markten. Ook hebben verwachtingen over de Amerikaanse inflatie cijfers een invloed op de crypto markt.

Jerome Powell, voorzitter van de Federal Reserve, maakte onlangs opmerkingen die de markten deden wankelen. Hoewel de inflatiecijfers positief waren, gaf Powell aan dat renteverlagingen voorlopig niet verwacht kunnen worden. De markten bereiden zich momenteel voor op nieuwe macro-economische cijfers. Het wordt ongetwijfeld een zeer spannende week voor de crypto sector. De Ethereum ETF’s, Trump’s Bitcoin speech, en na het weekend de Amerikaanse inflatie cijfers. We houden het allemaal nauwlettend in de gaten.

Het bericht Dit is waarom Trump’s Bitcoin-speech de markt op zijn kop kan zetten verscheen eerst op Crypto Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!