De HKX cryptocurrency exchange, ook bekend als hi5 (Hong Kong) Limited, heeft aangekondigd dat het zijn activiteiten in Hong Kong staakt vanwege de strenge regelgevende eisen in de regio.

Deze aankondiging kwam op 18 juli, waarbij het management van HKX gebruikers adviseerde om hun activa spoedig terug te trekken.

Terugtrekking van licentieaanvragen

De Securities and Futures Commission (SFC) van Hong Kong heeft HKX toegevoegd aan de lijst van cryptocurrency exchanges die hun licentieaanvragen hebben ingetrokken. HKX had oorspronkelijk in februari de benodigde licenties aangevraagd, in een poging om te voldoen aan de Securities and Futures Ordinance (Cap. 571) en de Anti-Money Laundering and Counter-Terrorist Financing Ordinance (Cap. 615).

hkex hong kong terugtrekking
Bron: SFC.

Desondanks worstelde HKX om aan de regelgevende normen van de Hongkongse autoriteiten te voldoen. Op hun officiële website legde het management van HKX uit: “Na zorgvuldige overweging heeft ons managementteam besloten onze aanvraag voor de Type 1 en Type 7 licenties onder de Securities and Futures Ordinance en de licentie voor virtuele activadiensten onder de Anti-Money Laundering and Counter-Terrorist Financing Ordinance in te trekken.”

Toenemende regelgevende uitdagingen

De beslissing van HKX om de markt van Hong Kong te verlaten, maakt deel uit van een bredere trend. Volgens informatie op de website van de SFC, hadden tot 22 juli in totaal 13 cryptocurrency exchanges hun licentieaanvragen teruggetrokken of waren deze door de SFC geweigerd en teruggestuurd.

De toenemende regelgevende controle en de hoge normen voor naleving vormen aanzienlijke uitdagingen voor crypto exchanges die in de regio opereren.

Gate.HK en andere exchanges

Gate.HK, een andere in Hong Kong gevestigde cryptocurrency exchange, had eerder vergelijkbare uitdagingen ondervonden en trok ook zijn licentieaanvraag in mei terug. Nadat het niet aan de lokale licentievereisten voldeed, kondigde Gate.HK plannen aan om zijn platform te herstructureren om in lijn te zijn met de regelgevende normen.

De beurs is momenteel gericht op het toestaan van terugtrekkingen voor zijn klanten en streeft ernaar om in de toekomst de activiteiten te hervatten en bij te dragen aan het ecosysteem van virtuele activa, zodra de benodigde licenties zijn verkregen.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

The post HKX staakt operaties in Hong Kong; regelgevende druk neemt toe appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!