Tom Lee staat vooral bekend om zijn uitspraken over Bitcoin, maar de hoofdonderzoeker van Fundstrat Global Advisors analyseert ook de rest van de markt.

Gisteren deelde hij zijn inzichten over de huidige dynamiek van de Amerikaanse aandelenmarkt in een interview op CNBC’s “Squawk on the Street”.

Lee besprak met name de vooruitzichten voor small-cap aandelen, de mogelijke gevolgen van politieke verschuivingen en de economische vooruitzichten.

Banner Bitcoin 1

Korte- en langetermijninvloeden

De onderzoeker benadrukte het belang van politieke ontwikkelingen op korte termijn. Hij legde uit dat de markt gevoelig is voor de uitkomsten van presidentiële en congresverkiezingen, wat de prestaties van verschillende sectoren beïnvloedt.

Historisch gezien hebben verschuivingen naar een Trump-regering kleine bedrijven, de industriële sector en financiële instellingen bevoordeeld.

Op lange termijn worden markttrends volgens Lee voornamelijk bepaald door economische fundamenten. Hij onderstreepte dat economische factoren een aanzienlijke impact zullen hebben op de marktprestaties naarmate het jaar vordert.

Small-cap aandelen en beleid van de Federal Reserve

Lee merkte op dat small-cap aandelen sterk reageren op renteverlagingen door de Federal Reserve. Hij voorspelt een aanzienlijke rally in deze aandelen, vergelijkbaar met de stijging van bijna 30% tussen oktober en december 2023. Lee verwacht een mogelijke stijging van 40% tegen het einde van de zomer vanwege de oververkochte situatie en short posities in de Russell 2000-index.

Het vooruitzicht van renteverlagingen door de Federal Reserve ondersteunt Lee’s optimistische visie op small-cap aandelen. Hij argumenteerde dat de verwachting van deze renteverlagingen, vooral gezien de huidige oververkochte status van small caps, aanzienlijke winsten zal stimuleren.

Sectorprestaties en politieke invloeden

Hoewel techreuzen zoals Nvidia, Tesla, Microsoft, Apple en Meta sterke prestaties hebben laten zien, gelooft Lee dat hun dagelijkse schommelingen meer beïnvloed worden door marktruis dan door politieke uitkomsten. Hij merkte op dat de recente prestaties van de techsector mogelijk niet direct gerelateerd zijn aan politieke verschuivingen, zoals een potentiële Democratische overwinning.

Lee wees erop dat de zogenaamde “Trump trade” aan momentum verliest. Hij noemde indicatoren zoals de ondermaatse prestaties van de Russell 2000, zwakkere Bitcoin-prijzen en dalingen in financiële en energieaandelen als bewijs van de afnemende invloed van het beleid van de Trump-regering.

Hij verwacht dat de inflatie sterk zal dalen door een recessie in duurzame goederen, zoals huizen en auto’s, die een aanzienlijk deel van de Consumentenprijsindex (CPI) uitmaken.

Tot slot benadrukte Lee dat de Federal Reserve de rente moet verlagen om het vertrouwen te herstellen en voorspelde dat de inflatie waarschijnlijk lager zal uitvallen dan verwacht.

The post Hij werd ontzettend rijk met Bitcoin, maar kijkt nu naar deze investeringen appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!