Vandaag op 23 juli worden de spot Ethereum (ETH) exchange-traded funds (ETFs) gelanceerd, wat naar verwachting invloed zal hebben op de crypto prijs, aldus een rapport van Kaiko. Na goedkeuring van de Securities and Exchange Commission (SEC) voor wijzigingen in de beursregels hebben ETF-uitgevers details met de SEC afgerond, waaronder de kostenstructuren die onlangs in S-1 aanvragen zijn onthuld.

Will Cai, hoofd van indices bij Kaiko, merkte op: “De lancering van de futures-gebaseerde ETH ETFs in de VS eind vorig jaar werd ontvangen met weinig enthousiasme. Alle ogen zijn nu gericht op de lancering van de spot ETFs met hoge verwachtingen van snelle vermogensopbouw.” Hij voegde eraan toe dat hoewel een volledig beeld van de vraag enkele maanden op zich kan laten wachten, de Ether prijs gevoelig kan zijn voor de instroomcijfers in de eerste dagen.

Grayscale’s aanpassingen en marktstrategieën

Grayscale is van plan zijn ETHE-trust om te zetten naar een spot ETF en tegelijkertijd een mini trust te lanceren, gezaaid met $1 miljard uit het voormalige fonds. ETHE’s kosten blijven op 2,5%, wat hoger is dan bij concurrenten.

kaiko ethereum waarde
Bron: Kaiko.

Onlangs is de korting van ETHE ten opzichte van de netto-activawaarde (NAV) verkleind, wat suggereert dat handelaren aandelen tegen NAV-prijs kunnen verzilveren om winst te realiseren.

Concurrentie en marktdynamiek

De meeste uitgevers bieden vrijstellingen van kosten aan, variërend van geen kosten voor zes maanden tot een jaar, of totdat activa een waarde van tussen $500 miljoen en $2,5 miljard dollar bereiken. Dit competitieve landschap heeft ertoe geleid dat Ark Invest zich terugtrok uit de race voor de Ether ETF.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

Koop je Ethereum voor de beste prijs

Je betaalt


Crypto icon

EUR
Euro


Je ontvangt


Crypto icon

Bitcoin

Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:

The post Hoge verwachtingen voor aanstaande Ethereum Spot ETF’s, volgens Kaiko appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!