Grayscale stuurt 1 miljard dollar aan Ethereum naar Coinbase in aanloop naar de lancering van de ETFs in de Verenigde Staten. Vandaag is het zo ver en gaan we zien of de lancering van de Ethereum ETFs net zo succesvol is als die van Bitcoin.

Coinbase beheert het kapitaal

Net als bij de Bitcoin ETFs is Coinbase een belangrijke speler als het gaat om de Ethereum ETFs. Voor acht van de negen goedgekeurde ETFs is Coinbase namelijk naar voren gestapt als de beheerder; wat betekent dat zij de Ethers in beheer nemen voor de aandeelhouders van de fondsen.

De bovenstaande afbeelding van Coinbase geeft aan hoe groot de markt op dit moment aan het worden is. Zo beheren de Bitcoin ETFs momenteel voor ongeveer 60 miljard dollar aan kapitaal. Dat zijn echt serieuze bedragen aan het worden.

Ook bijzonder is de 63,4 miljard dollar aan Ethereum die momenteel in de Proof-of-Stake contracten van de blockchain zit. Dit soort bedragen laten zien dat het crypto-ecosysteem volwassen begint te worden en de lancering van de Ethereum ETFs is weer een stap in de goede richting.

De laatste goedkeuring is binnen

Gisteren op 22 juli kregen de aanvragers van de Ethereum ETFs de laatste goedkeuring die nodig was voor de lancering van vandaag.

Onder de goedgekeurde aanvragers bevinden zich onder andere BlackRock, Fidelity, 21Shares, Bitwise, Franklin Templeton, VanEck en Invesco Galaxy. De ETF van Grayscale zal op de New York Stock Exchange (NYSE) worden gelist, terwijl die van BlackRock op de Nasdaq komt.

Van alle ETF-uitgevers vormt de Grayscale Ethereum Mini Trust het goedkoopste fonds met een jaarlijkse fee van 0,15%. Het hoofdfonds van Grayscale kent echter een fee van 2,50%.

Wat dat betreft kunnen we de komende tijd weer hetzelfde zien als we ook met Bitcoin zagen. Namelijk dat Grayscale in het begin stevig gaat bloeden, wat de koers in theorie ook pijn kan doen.

Nog een paar uurtjes en dan is het zover, dan lanceren de Ethereum ETFs in de Verenigde Staten.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ethereum of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Het bericht Grayscale stuurt $1 miljard aan Ethereum naar Coinbase in aanloop naar ETF-lancering verscheen eerst op Newsbit.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!