De tweede helft van 2024 belooft een keerpunt te worden voor Ethereum (ETH). Met de komst van de eerste Ethereum ETF’s (exchange-traded funds) kunnen we een aanzienlijke stijging van de populariteit en waarde van ETH verwachten.

Dit nieuwsbericht verkent de factoren die bijdragen aan deze positieve ontwikkeling en wat dit betekent voor beleggers.

Van hindernissen naar springplanken

Vivek Raman, voormalig Wall Street-handelaar en nu werkzaam bij crypto-investeringsbank BitOoda, identificeert drie belangrijke ontwikkelingen die het pad effenen voor Ethereum’s groei. Ten eerste vergemakkelijken de Ethereum ETFs het investeringsproces voor zowel particuliere als institutionele beleggers, wat de deuren opent voor passieve beleggingen en de nodige regelgevende duidelijkheid biedt.

ethereum koers 1 maand
Ethereum koers in de afgelopen maand. Bron: Coinmarketcap.

Ten tweede zou de goedkeuring van deze ETFs door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) een einde kunnen maken aan de regelgevende onzekerheden rondom Ethereum, waardoor er meer ruimte komt voor innovatie binnen het ecosysteem. Ten derde, met de verwachte renteverlagingen in de Verenigde Staten, wordt de tweede helft van 2024 mogelijk een vruchtbare periode voor risicovollere investeringen zoals cryptovaluta.

Kapitaalstroom naar Ethereum ETFs

Charles d’Haussy, CEO van de dYdX Foundation, schat dat Ethereum ETFs tot 25% van het beheerd vermogen van de huidige Bitcoin (BTC) ETFs kunnen aantrekken. Deze potentiële instroom van kapitaal zou aanzienlijk kunnen zijn en zou een sterke groei van de Ethereum-markt stimuleren.

De strijd om de $3.500 grens

Ondanks algemeen optimisme blijft de koers van Ethereum worstelen om de grens van $3.500 te doorbreken. Analisten, waaronder Matt Hougan van Bitwise, blijven echter positief en verwachten dat Ethereum kort na de lancering van de ETFs nieuwe hoogtepunten zal bereiken.

Wat betekent dit voor beleggers?

Voor beleggers in Ethereum kunnen de komende maanden cruciaal zijn. De introductie van nieuwe ETFs, gecombineerd met verbeterde regelgevende duidelijkheid en een gunstig economisch klimaat, zouden een sterke groei van ETH kunnen bevorderen.

Dit zou niet alleen de waardering van Ethereum kunnen verhogen, maar ook nieuwe kansen bieden voor zowel bestaande als nieuwe beleggers in de cryptomarkt.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

Koop je Ethereum voor de beste prijs

Je betaalt


Crypto icon

EUR
Euro


Je ontvangt


Crypto icon

Bitcoin

Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:

The post Ether staat aan de vooravond van een historische bullmarkt, volgens industrie expert appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!