Als we Keshav Verma van NewsBTC mogen geloven, dan kan Bitcoin op dit moment weleens voor de laatste grote weerstand op weg naar nieuwe all-time highs staan. De Bitcoin koers schoot de laatste week omhoog en lijkt nu wat problemen te ondervinden. Volgens Keshav Verma kan dat weleens een kwestie van tijd zijn.

Banner Default 1 (Razendsnel investeren)

Laatste horde voor Bitcoin?

Keshav Verma baseert zich voor zijn analyse op een post van Axel Adler van CryptoQuant. Die zegt namelijk dat alleen de weerstand op 67.100 dollar – de gemiddelde inkoopprijs van korte-termijn holders – nog is overgebleven als weerstand voor de Bitcoin koers.

Het gaat hier dus niet om de gemiddelde inkoopprijs van de volledige markt, maar om die van een klein segment; namelijk de korte-termijn investeerders. In dit geval zijn dat mensen die hun Bitcoin tussen de 30 en 90 dagen geleden hebben gekocht. Investeerders die dus relatief kortgeleden zijn ingestapt.

De bovenstaande grafiek toont de gemiddelde instapkoers voor deze investeerders (paarse lijn) en het is duidelijk dat Bitcoin rond die koers moeite heeft om door te breken. Het kan zijn dat deze investeerders nu namelijk “breakeven” hun Bitcoin weer verkopen na de stevige dalingen vanaf de all-time high.

Nog één kleine stijging nodig

Vooralsnog lukt het de Bitcoin koers niet om boven die lijn te blijven en zien we dat er behoorlijk wat weerstand is rond de 67.000 dollar. Weerstand wil dus zeggen dat er rond die koersen behoorlijk veel verkoopdruk is.

Valt die verkoopdruk weg? Dan kunnen er weleens interessante dingen gaan gebeuren met de Bitcoin koers. Zeker als je bedenkt dat Donald Trump dit weekend op zaterdag spreekt tijdens een groot Bitcoin-evenement in de Verenigde Staten.

Er gaan zelfs geruchten dat hij zaterdag een soort Bitcoin-strategie aankondigt voor de Amerikaanse overheid; mits hij in november natuurlijk de verkiezingen wint. Ook dat valt na de recente gebeurtenissen nog maar te bezien.

Ondanks die onzekerheid is het mooi om te zien dat Bitcoin vanaf de lokale dieptepunten van 53.500 dollar weer is opgeleefd naar de huidige koers van 66.500 dollar. Dat hadden we een paar weken geleden niet durven dromen.

The post Is dit de laatste grote weerstand voor Bitcoin? appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!