Cryptocurrency exchange Gate.io heeft aangekondigd dat het per 22 juli zijn diensten voor Japanse klanten beëindigt. De beurs, gevestigd op de Kaaimaneilanden, citeert nalevingsverzoeken van de Japanse financiële toezichthouder als reden voor deze stap.

Nieuwe accounts gesloten en ondersteuning bij migratie

Vanaf 22 juli zal Gate.io geen nieuwe accounts meer openen voor klanten die in Japan wonen. De exchange benadrukt dat het sluiten van de diensten een direct gevolg is van verzoeken om naleving van autoriteiten zoals de Financial Services Agency (FSA).

De beurs heeft aangekondigd een programma te starten dat voldoet aan de wet- en regelgeving in Japan om klanten te ondersteunen bij het migreren van hun crypto-activa naar exchanges die wel voldoen aan de Japanse regels.

gate.io aankondiging sleuting japan
Bron: Gate.io.

Informatieverwijdering en ondersteuning bij accountmigratie

Gate.io zal alle Japanse taalinformatie van hun website verwijderen, maar zal updates blijven verstrekken om de accountmigratie te ondersteunen.

Het schema voor de beëindiging van de dienstverlening en de migratie van transacties zal worden uitgevoerd in overeenstemming met de nalevingsverzoeken van de FSA.

Japan als strenge crypto-hub

Japan staat internationaal bekend als een belangrijke crypto-hub en was een van de eerste landen die crypto-handel legaliseerde, ondanks de strenge regelgeving voor crypto-activa.

De Payment Services Act (PSA) reguleert crypto-activa in Japan, vereist dat beurzen zich registreren bij de FSA en voldoen aan anti-witwasregelgeving en klantidentificatiechecks.

Globale impact en lokale investeringen

Gate.io heeft nog geen specifieke datum gegeven wanneer de beurs zelf zal stoppen in Japan. Ondanks de regelgevende uitdagingen blijven sommige Japanse bedrijven fors investeren in Bitcoin (BTC).

Op 22 juli kondigde het Japanse investerings- en adviesbureau Metaplanet aan dat het een extra 20,4 BTC heeft gekocht, ter waarde van ongeveer $1,2 miljoen, om zijn aankoopplannen die in juni werden onthuld, te voltooien.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

The post Gate.io staakt activiteiten in Japan vanwege strenge regelgeving appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!