NPC Labs, een ontwikkelaar die zich richt op het opbouwen van een GameFi-ecosysteem op het Base protocol, heeft onlangs een financieringsronde van $18 miljoen dollar afgesloten, geleid door Pantera Capital.

Andere investeerders zoals Makers Fund, Hashed, Mirana Ventures, Bitscale Capital en Mantle EcoFund hebben ook bijgedragen aan de investering.

Kernmissie: Een toegankelijk GameFi ecosysteem

Volgens Daryl Xu, medeoprichter van NPC Labs en voormalig business development associate bij Coinbase, is het doel van het bedrijf om gaming op Base te schalen door als kernbijdrager te fungeren aan B3.fun, een gaming ecosysteem gebaseerd op Base. NPC Labs zet zich in om GameFi-producten toegankelijk te maken voor gebruikers die niet bekend zijn met crypto.

“Op dit moment bouwt iedereen in crypto geweldige applicaties, maar ze richten zich voornamelijk op crypto-ingevoerde mensen. Wij willen dit veranderen door ons te richten op de gemiddelde persoon – de ‘Normie’ die we hopen aan te trekken als de volgende miljoen of zelfs miljard gebruikers – die niet noodzakelijk geeft om de technische details, maar gewoon een leuke en toegankelijke ervaring wil,” legt Xu uit.

Innovaties en gebruiksvriendelijkheid

NPC Labs is van plan de opgehaalde fondsen te gebruiken om het ecosysteem op gang te brengen, waarbij een belangrijk onderdeel het bouwen van meer manieren voor niet-Web3 gebruikers is om crypto gaming te ontdekken. Dit omvat het ontwikkelen van ontdekkingsportalen zoals Basement.fun, dat dient als een eenvoudig toegankelijke ontdekkingspoort voor games.

npc labs web3 gamefi
Bron: NPC Labs op X.

Xu vergelijkt dit met platforms zoals Miniclip of Addicting Games, oude websites met HTML5- en Flash-spellen. “Dat is wat we proberen te bouwen. De ervaring zal heel simpel zijn: je springt op de webapp en kunt meteen beginnen met spelen zonder veel hindernissen,” zegt Xu.

Technische en operationele ondersteuning

B3, waar NPC Labs een belangrijke bijdrager aan is, bevindt zich momenteel in de testnetfase en ondersteunt games gebouwd op Ethereum (ETH), Base en andere EVM-compatibele blockchains. Door de keuze voor Base als de infrastructuur om op te bouwen, positioneert NPC Labs zich sterk om wallets te koppelen aan de enorme gebruikersbasis van Coinbase.

De operationeel directeur Viktoriya Hying, ook voormalig medewerker van Coinbase, benadrukt het belang van eenvoud en veiligheid voor de eindgebruiker in de crypto-ervaring.

Toekomstvisie

De oprichters van NPC Labs, waaronder Xu en Sean Geng, die ook een achtergrond heeft bij Coinbase als engineering manager, zijn vastberaden om controle terug te geven aan de gameontwikkelaars en gamers.

Ze streven ernaar om een eenvoudige, veilige en plezierige spelervaring te bieden, vrij van de complicaties die vaak gepaard gaan met traditionele crypto-activiteiten.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

The post NPC Labs haalt $18 miljoen op om GameFi-ecosysteem op Base Protocol te ontwikkelen appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!