worldcoin

Recentelijk is het baanbrekende, maar controversiële Worldcoin (WLD) project beschuldigd van insiderhandel. Worldcoin heeft deze beschuldigingen echter ontkend en benadrukt hun “nultolerantiebeleid” voor dergelijke activiteiten.

Verdachte activiteiten en kritiek op Worldcoin

Op 16 juli kondigde Worldcoin aan dat de tokens twee jaar langer vastgezet zouden worden. Aanvankelijk zouden WLD-tokens gedurende drie jaar geleidelijk op de markt worden gebracht, maar dit proces zal nu vijf jaar duren. Dit nieuws had een significante impact op de markt, waarbij de WLD-koers binnen twee dagen verdubbelde.

De volgende dag beweerde het crypto-account DeFi Squared in een blogpost dat Worldcoin zich schuldig maakt aan prijsmanipulatie. Het account suggereerde dat iemand binnen het team insider-informatie gebruikte om tokens te kopen vlak voordat de ‘token lockup’ werd aangekondigd. Volgens het account vond 24 uur voor de aankondiging zeer verdachte koopactiviteit plaats.

Ook de bekende crypto-detective ZachXBT uitte zware kritiek op het project. “Schaam je, alle durfkapitalisten en teamleden die medeplichtig zijn aan de grootste scam token van de bull run en niets hebben gedaan om het te voorkomen,” zei hij.

Worldcoin ontkent alle beschuldigingen

Worldcoin heeft inmiddels gereageerd op deze beschuldigingen. Een woordvoerder van Worldcoin benadrukte dat de organisatie deze aantijgingen serieus neemt en dergelijke activiteiten nooit zou toestaan.

“De Worldcoin Foundation en bijdrager Tools for Humanity nemen elke beschuldiging van insiderhandel serieus en hanteren een nultolerantiebeleid voor dergelijke activiteiten,” aldus de woordvoerder.

Daarnaast voegde de woordvoerder toe dat er geen bewijs is gevonden dat de beschuldigingen van insiderhandel en prijsmanipulatie ondersteunt.

Volgens de woordvoerder van Worldcoin is er een strikt marktintegriteitsbeleid dat dergelijke activiteiten moet voorkomen. Dit beleid verbiedt personen die eronder vallen om vertrouwelijke informatie openbaar te maken die relevant is voor aankopen rondom evenementen die invloed hebben op de WLD-koers. Bovendien was er tijdens de relevante perioden een actieve ‘blackout-periode’ waarin geen WLD-handelsactiviteiten mochten worden uitgevoerd.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Het bericht Is Worldcoin schuldig aan Insiderhandel? verscheen eerst op Newsbit.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!