BlockFi heeft de verkoop van zijn FTX-claims bevestigd als onderdeel van het afronden van het faillissementsproces van de ter ziele gegane gecentraliseerde crypto-leenfirma.

Volgens een verklaring aan de faillissementsrechtbank van de Verenigde Staten voor het district New Jersey, aangekondigd door Mohsin Y. Meghji, beheerder van het BlockFi-plan en managing partner bij M3 Partners, begon het verkoopproces op 24 juni en eindigde het op 10 juli na de selectie van het ‘hoogste en beste bod’, dat aanzienlijk hoger was dan de nominale waarde van de claims.

Aanzienlijke schikking en geplande distributies

In maart bereikte BlockFi een principeakkoord ter waarde van $874,5 miljoen dollar met de boedels van FTX en Alameda Research. Dit stelde de planbeheerder in staat om de planning voor latere uitkeringen aan BlockFi-crediteuren te beginnen, gebaseerd op de verwachte waarde. De verkoop maakt een “op korte termijn” definitieve uitkering mogelijk van 100% van de in aanmerking komende klant- en ongedekte crediteureneisen in fiatgeld, aldus het bedrijf.

blockfi terugbetalingen
Bron: X.

Meghji benadrukte dat deze transactie het laatste hoofdstuk markeert in de afwikkeling en het best mogelijke resultaat voor BlockFi’s klanten is. “Deze terugvorderingen op klantenclaims en het tijdschema waarop deze zullen worden uitgedeeld, waren onvoorstelbaar toen deze zaken in november 2022 werden ingediend. We zijn van plan om de laatste klantenuitkering zo snel als redelijkerwijs mogelijk is te starten.”

Sluiting webplatform en aanvang crypto-distributies

BlockFi sloot zijn webplatform in mei en kondigde vorige week aan dat het in juli zou beginnen met het in natura distribueren van crypto via Coinbase, verwerkt in batches gedurende de komende maanden.

De fiatclaims van BlockFi-klanten worden niet verwerkt door Coinbase. In plaats daarvan worden in aanmerking komende gelduitkeringen afgehandeld door Kroll en zijn betalingspartner, Digital Disbursements.

Uitdagingen voor internationale klanten

Klanten buiten de VS zijn momenteel niet in staat om fondsen te ontvangen. “Uitkeringen aan internationale crediteuren van BlockFi, in het bijzonder, kunnen extra identiteitsverificatie en due diligence vereisen in overeenstemming met internationale normen,” zei het bedrijf.

BlockFi zette in november 2022 de klantenopnames stop en vroeg kort daarna bescherming aan onder Hoofdstuk 11 van het faillissement. In september 2023 keurde de faillissementsrechtbank het plan van BlockFi goed om zijn 10.000 crediteuren terug te betalen.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

The post BlockFi rondt verkoop FTX claims af: Finale distributie aan crediteuren op handen appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!