Riot Platforms heeft zijn concurrent Block Mining uit Kentucky overgenomen voor $92,5 miljoen dollar om zijn operationele capaciteit aanzienlijk te vergroten.

Deze strategische stap is gericht op het uitbreiden van de zelfmijn capaciteit van Riot van de huidige 1 EH/s naar een beoogde 16 EH/s tegen eind 2025.

Financiële details en toekomstplannen

De deal omvat een contante betaling van $18,5 miljoen dollar en $74 miljoen dollar aan gewone aandelen van Riot. Naast de overname is Riot van plan om tot 2025 nog eens $32,5 miljoen dollar te investeren om de energiecapaciteit van Block Mining te verhogen.

riot aandelenkoers
Riot aandelenkoers in de afgelopen maand. Bron: Google Finance.

Deze investeringen zullen de twee operationele locaties in Kentucky betreffen, waar Riot tegen het einde van 2024 de infrastructuur wil hebben versterkt om 110 MW te ondersteunen voor mining activiteiten.

Impact op bedrijfsprestaties

Deze overname voegt onmiddellijk 60 megawatt aan operationele capaciteit toe aan de bestaande faciliteiten van Riot, waarmee het totale potentieel naar 2 gigawatt wordt opgeschroefd.

De aandelen van Riot, verhandeld op Nasdaq, zagen een daling van 5,3% naar $11,59, volgens gegevens van Google Finance.

Toekomstige groei en ontwikkeling

De CEO van Riot, Jason Les, benadrukte het belang van de overname voor het bedrijf: “Deze transactie stelt ons in staat om onze activiteiten landelijk te diversifiëren en de uitbreiding van Block Mining in Kentucky te versnellen.”

Met de toegevoegde capaciteit en de plannen voor verdere uitbreiding, streeft Riot naar een groeidoel van 100 EH/s, wat hun positie als een belangrijke speler in de Bitcoin (BTC) mining industrie zou versterken.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt


Crypto icon

EUR
Euro


Je ontvangt


Crypto icon

Bitcoin

Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:

The post Riot Platforms neemt Block Mining over voor expansie tot 16 EH/s appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!