De Ethereum koers daalde gisteren en vannacht met 8% nadat de ETFs in de Verenigde Staten 113 miljoen dollar aan kapitaal verloren. Zodoende kennen de Ethereum ETFs een klein beetje een valse start, maar dat lijkt met name het gevolg van de enorme uitstromen bij Grayscale.

Grayscale is de boosdoener

Grayscale zag gisteren namelijk een uitstroom van 327 miljoen dollar op de Amerikaanse beurs. Terwijl andere partijen als BlackRock, Fidelity, Bitwise en VanEck gewoon redelijke instromen mochten opschrijven.

Fidelity zag zijn Ethereum ETF gisteren met 74,5 miljoen dollar groeien, terwijl Bitwise een positieve kapitaalstroom van 29,6 miljoen dollar mocht noteren. Maar Grayscale doet de markt dus vooral pijn met zijn uitstroom van 326,9 miljoen dollar.

Ethereum reageerde niet goed op deze uitstroom en staat vandaag bijna 8% lager op een koers van 3.175 dollar. Daarmee is de lancering van de ETFs in de Verenigde Staten nog geen onverdeeld succes, maar ook bij die van Bitcoin was het niet meteen een feestje in januari.

Amerikaanse techbeurs kleurt rood

Een andere reden voor de koersdalingen van Ethereum ligt waarschijnlijk bij de Amerikaanse beurs. Gisteren schoten Nvidia (-6,80%), Tesla (-12,33%), Google (-5,04%) en de andere techreuzen met meerdere procenten omlaag.

Voor de Nasdaq en de S&P 500 ging het gisteren zelfs om de slechtste dag sinds 2022. Wat dat betreft is het niet vreemd dat ook Ethereum, Bitcoin en de rest van de cryptomarkt vandaag rood kleuren.

Als je naar de dalingen op de Amerikaanse techbeurs kijkt, valt de koersdaling van Bitcoin van 2,75% nog wel mee. Meestal zien we Bitcoin immers harder dalen dan de Amerikaanse beurs. Nu is de daling zelfs minder dan die van de Nasdaq en vergelijkbaar met die van de S&P 500 (zie onderstaande afbeelding).

Het seizoen van de kwartaalcijfers is begonnen in Amerika. Door de enorme koersexplosies zijn de verwachtingen gigantisch. Ieder cijfer wat niet meer dan fantastisch is, levert waarschijnlijk koersdalingen op. Zodoende kan het nog een lastige periode worden voor Ethereum.

Wat dat betreft had de lancering van de ETFs qua timing beter gekund.

The post Ethereum daalt 8% terwijl ETFs $113 miljoen verliezen appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!