Senator Cynthia Lummis uit Wyoming staat op het punt om een wet aan te kondigen die Bitcoin (BTC) kan vestigen als een mainstream financieel actief in de Verenigde Staten.

Deze aankondiging is gepland tijdens de Bitcoin 2024 conferentie in Nashville, Tennessee.

Belangrijke details van de wet

De wet zou de Federal Reserve verplichten om Bitcoin als een strategisch reserve-actief te houden. Als dit succesvol wordt doorgevoerd, zou dit een aanzienlijke verschuiving in het Amerikaanse monetaire beleid betekenen. Bitcoin zou dan naast traditionele reserves zoals goud en buitenlandse valuta’s komen te staan.

bitcoin cynthia lummis conferentie nashville
Bron: X.

De specifieke details van de wet zijn nog niet openbaar gemaakt, maar ingewijden hebben onthuld dat het de bedoeling is dat de Fed Bitcoin in zijn reserves opneemt om de stabiliteit van de Amerikaanse dollar te versterken.

Politieke steun en mogelijke invloed

Lummis heeft steun van collega’s in de Senaatscommissie voor Bankieren en hoopt op een endorsement van Donald Trump, die ook zal spreken op de conferentie. Dit zou haar wetsvoorstel aanzienlijke politieke draagkracht kunnen geven. FOX Business was de eerste die berichtte over deze mogelijke wetgeving.

Verwachtingen en speculaties

Naast de steun vanuit de politiek, zou de wet een erkenning van de legitimiteit van Bitcoin als financieel actief betekenen en mogelijk de weg vrijmaken voor meer mainstream acceptatie binnen de financiële wereld.

De introductie van deze wet zou een cruciaal moment zijn voor de Bitcoin-industrie en een belangrijke stap in de ‘Bitcoin Space Race’, waarmee de VS een voorsprong zou nemen op andere landen in het accumuleren van deze digitale valuta.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt


Crypto icon

EUR
Euro


Je ontvangt


Crypto icon

Bitcoin

Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:

The post Senator Lummis wil Bitcoin als reserve in Amerikaanse wet vastleggen appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!