Hoewel de Ethereum koers op dit moment extreem hard daalt, constateert Santiment dat whales heel actief zijn op de blockchain. Via de Whale Transaction Count volgen zij de hoeveelheid transacties op de Ethereum blockchain met een waarde van meer dan 100.000 dollar.

Banner Default 1 (Razendsnel investeren)

Whales worden actief

Wat opvalt in de onderstaande grafiek van Santiment is dat whales momenteel actiever zijn op de blockchain van Ethereum dan op die van Bitcin.

Dat is bijzonder te noemen, omdat deze situatie meestal omgekeerd is. Sinds 17 juli zag Ethereum 77.200 whale-transacties terwijl het voor Bitcoin om 47.000 stuks ging en voor Tether (USDT) om 34.100 transacties.

Die scherpe stijging heeft ongetwijfeld te maken met de lancering van de Ethereum ETFs, die voor een hoop roering zorgen op de markt. Veel analisten hadden na het succes van Bitcoin op koersstijgingen gerekend, maar die bleven uit.

Dat is overigens een patroon dat we vaker zien, dat de markt op een tegenovergestelde manier op de verwachtingen reageert. Hoe dat kan? Meestal zie je dat de verwachtingen al in de prijs gebakken zitten. Dus we hebben mogelijk de stijgingen al gezien en daarom nemen investeerders nu hun winst.

Grote investeerders kopen Ethereum

Als we de data van IntoTheBlock mogen geloven, dan hebben grote holders van Ethereum de afgelopen weken meer ingekocht.

“Ondanks de koersdaling van Ethereum van gisteren kochten grote investeerders meer dan 112.900 Ether, ter waarde van 390 miljoen dollar. Die accumulatie is zelfs groter dan de instroom van 106 miljoen dollar die we op de eerste dag voor de Ethereum ETFs zagen”, aldus IntoTheBlock.

IntoTheBlock definieert grote holders als investeerders die tenminste 0,1% van alle Ethereum bezitten. De Ethereum koers profiteert duidelijk niet van deze inkopen. Ethereum staat op het moment van schrijven op een daling van 8,18% en zit in de problemen.

Kunnen de whales en andere investeerders de Ethereum koers nog redden de komende dagen? Dat gaan we zien!

The post Whales extreem actief rondom Ethereum ETF lancering appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!