De negen Amerikaanse spot Ethereum (ETH) ETF’s rapporteerden op woensdag, hun tweede handelsdag, een netto uitstroom van $133,16 miljoen dollar. Dit markeert een ommekeer ten opzichte van de positieve geldstromen op dinsdag. Het Grayscale Ethereum Trust (ETHE) ondervond een netto uitstroom van $326,86 miljoen en was daarmee de enige onder de ether fondsen die een uitstroom registreerde.

Fidelity’s FETH leidde het pakket met een instroom van $74,46 miljoen, gevolgd door Grayscale Ethereum Mini Trust met $45,93 miljoen, Bitwise ETHW met $29,64 miljoen en VanEck ETHV met $19,84 miljoen aan netto instromen. BlackRock’s ETHA zag een instroom van $17,44 miljoen, vergeleken met de instroom van $266,55 miljoen op dinsdag.

Handelsvolumes en marktreacties

De spot Ether ETF’s genereerden ongeveer $951 miljoen aan handelsvolume op woensdag, vergeleken met $1,05 miljard op dinsdag, hun eerste handelsdag. Op dinsdag noteerden de negen fondsen ongeveer $106,78 miljoen aan netto instroom.

Ondertussen ervoeren de 11 spot Bitcoin (BTC) ETF’s in de VS een instroom van ongeveer $44,51 miljoen op woensdag, met Grayscale’s GBTC als enige bitcoin ETF die een negatieve stroom noteerde met $26,22 miljoen aan netto uitstromen. BlackRock’s IBIT registreerde met $65,99 miljoen de grootste netto instroom onder de Bitcoin fondsen, gevolgd door Ark en 21Shares ARKB met $3,29 miljoen en Fidelity FBTC met $1,44 miljoen aan netto instromen.

Marktstemming en prijsontwikkelingen

Ether daalde in de afgelopen 24 uur met 8,24% en werd verhandeld rond de $3,150 ten tijde van het schrijven. Bitcoin viel terug met 3% en werd verhandeld voor $63,900.

De Amerikaanse aandelenmarkt registreerde op woensdag meerweekse dieptepunten. De Nasdaq Composite index sloot 3,6% lager, de slechtste dag sinds oktober 2022, terwijl de S&P 500 index met 2,3% daalde, wat de slechtste dag was sinds december 2022.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt


Crypto icon

EUR
Euro


Je ontvangt


Crypto icon

Bitcoin

Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:

The post Ethereum ETF’s zien omkeer op tweede handelsdag: Grote uitstromen bij Grayscale appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!