Polygon Labs kondigde eerder via zijn routekaart aan om een tokenmigratie te doen van polygon (MATIC) naar polygon (POL). Nu is er bekendgemaakt dat er een migratie plaatsvindt op woensdag 4 september 2024. Wat houdt dit in voor het Polygon project?

Reden voor migratie

Polygon Labs lanceerde op 25 oktober de Polygon 2.0-routekaart. Daarin stond in de routekaart ook het opnemen van een ethereumcontract voor de POL-token. Deze kaart is bedoeld om een enorm ecosysteem van zero knowledge-bases layer 2 chains aan te drijven.

De POL-upgrade is bedoeld om het gebruik van Polygon’s eigen token uit te breiden. Bovendien helpt het bij het aandrijven van het groeiende netwerk van verbonden blockchains, wat ook wel Agglayer wordt genoemd.

Pol-upgrade live op testnet

Een week geleden is de POL-upgrade voor het eerst live gegaan op het testnet van Polygon. Hierdoor heeft de gemeenschap ongeveer zes weken de tijd om mogelijke problemen te identificeren en op te lossen voordat de daadwerkelijke migratie naar het mainnet plaatsvindt. 

In eerste instantie zullen POL-tokens de MATIC-tokens vervangen doordat het de belangrijkste token wordt voor transactiekosten en staking op Polygon PoS. Volgens de huidige plannen van de gemeenschap zou POL in 2025 een significante rol gaan spelen in de nieuwe Polygon-stakinghub.

Wat betekent dit allemaal voor MATIC-houders

Door het recente nieuws van de POL-upgrade op het testnet kunnen gebruikers en ontwikkelaars zich beter voorbereiden op de mainnet-upgrade. Voor houders van MATIC op Polygon PoS is geen actie vereist. POL wordt automatisch het gas- en stakingtoken op Polygon PoS, zonder dat je iets hoeft te doen.

Voor houders van MATIC op Ethereum, Polygon zkEVM of gecentraliseerde exchanges (CEXes) is het opletten geblazen. Zij moeten namelijk enige actie verrichten als je MATIC wil upgraden naar POL.

Wanneer MATIC-houders klaar zijn om te upgraden, zal een migratiecontract dat al is geïmplementeerd, houders in staat stellen om MATIC te upgraden naar POL. Meer informatie is beschikbaar in het artikel van Polygon Labs.

Om een ​​soepele technische upgrade te garanderen, zijn er momenteel geen deadlines voor MATIC-houders op Ethereum en Polygon zkEVM om te upgraden naar POL. De community zal echter in de toekomst de macht hebben om een ​​deadline vast te stellen, aldus de officiële website van Polygon Labs.

Het bericht Lanceerdatum bekend: miljardencrypto polygon wordt nieuwe token verscheen eerst op Crypto Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!