De burgemeester van Jersey City, Steven Fulop, heeft afgelopen donderdag aangekondigd dat het pensioenfonds van de stad een deel van zijn vermogen zal investeren in Bitcoin (BTC) ETFs. Deze beslissing markeert een belangrijke stap voor de adoptie van cryptocurrency door institutionele investeerders.

Fulop, die de Democratische nominatie voor gouverneur van New Jersey nastreeft, lichtte zijn besluit toe op het socialemediaplatform X en trok parallellen met het pensioenfonds van Wisconsin.

Update van regelgevingsdocumenten

Het pensioenfonds van Jersey City werkt momenteel de papieren bij met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Volgens Fulop zal dit proces tegen het einde van de zomer afgerond zijn.

Deze stap volgt een vergelijkbaar pad als het State of Wisconsin Investment Board, dat ook investeert in pensioen- en andere trustfondsen.

Steven Fulop, Jersey in Bitcoin etf

Groeiende interesse in crypto-investeringen

Fulop benadrukte dat de vraag of crypto en bitcoin blijvend zijn, grotendeels is beantwoord met een overtuigend ja. “Crypto en Bitcoin hebben gewonnen,” verklaarde hij op X.

Fulop, die langdurig gelooft in de potentie van crypto door zowel goede als slechte tijden, ziet blockchain technologie als een van de belangrijkste innovaties sinds het internet.

Reflectie van een sectoranalist

Eric Balchunas, senior ETF-analist bij Bloomberg, merkte op dat dergelijke grote institutionele spelers gewoonlijk niet zo snel in nieuwe ETFs stappen, maar de recente lanceringen zijn geen gewone.

“Normaal gesproken zie je deze grote instellingen niet in de 13F’s voor een jaar of zo, maar zoals we hebben gezien zijn dit geen gewone lanceringen. Goed teken, verwacht meer, aangezien instellingen de neiging hebben om in kuddes te bewegen,” zei hij destijds.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

The post Crypto als pensioeninvestering: Jersey City volgt voorbeeld Wisconsin appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!