De campagne van voormalig president Donald Trump voor herverkiezing heeft in het tweede kwartaal van 2024 ongeveer $3 miljoen dollar aan digitale activa ontvangen. Deze ontwikkeling markeert een opvallende verandering ten opzichte van Trumps eerdere karakterisering van Bitcoin (BTC) als een ‘zwendel’ in 2021.

Het fondsenwerven krijgt een boost terwijl Donald Trump zich opmaakt voor een nieuwe gooi naar het Witte Huis, met substantiële bijdragen van vooraanstaande figuren in de cryptosector.

Belangrijke donateurs en hun bijdragen

Onder de leiders van de donateurs zijn Cameron en Tyler Winklevoss, medeoprichters van de crypto beurs Gemini, die gezamenlijk $2 miljoen dollar in Bitcoin toezegden op 20 juni. Jesse Powell, medeoprichter van Kraken, volgde dit voorbeeld met een toezegging van $1 miljoen dollar in Ether (ETH) op 28 juni.

trump crypto donaties
Bron: Fec.gov.

Ryan Selkis, voormalig CEO van Messari, doneerde 50.000 dollar in USD Coin en trad af op 19 juli na een reeks controversiële tweets. Stuart Alderoy, juridisch hoofd bij Ripple, droeg $300.000 dollar bij in XRP. Hoewel Alderoy Trump niet openlijk heeft gesteund, heeft hij felle kritiek geuit op de Securities and Exchange Commission (SEC) onder het bestuur van president Biden.

Aanzienlijke inzameling en politieke implicaties

De Trump 47 Committee rapporteerde in totaal $118 miljoen dollar aan opgehaalde fondsen in zowel crypto als fiat voor Q2 2024, waarmee de campagne in totaal meer dan $142 miljoen dollar heeft opgehaald in 2024. De instroom van fondsen komt op een cruciaal moment nu Donald Trump zijn positie binnen de Republikeinse Partij probeert te verstevigen.

Zijn campagne heeft zijn deelname aan de aanstaande Bitcoin Conferentie in Nashville op 27 juli aangekondigd.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

The post Trump ziet $3 miljoen aan crypto binnenstromen voor race om Witte Huis appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!