Bitcoin heeft zin in het weekend en steeg vandaag al met ruim 4% naar de huidige koers van 67.000 dollar. Niet iedereen is gerust op verdere stijgingen, want onder andere de populaire Crypto_Ed_NL waarschuwt voor een mogelijke daling naar 62.000 dollar of lager.

Oppassen voor dalingen van Bitcoin

Hoewel Crypto_Ed ruiterlijk toegeeft dat hij de impulsieve stijging van Bitcoin naar het huidige koersniveau ook niet had voorzien, denkt hij dat een daling naar 62.000 dollar of lager nog altijd mogelijk is.

Op basis van zijn grafiek lijkt het alsof die daling vervolgens de opmaat naar een nieuwe impulsieve stijging moet vormen. De analist baseert zich hiervoor op de zogenoemde Elliott Wave Theory, een benadering binnen de technische analyse die stelt dat financiële assets zich in golven voortbewegen.

Banner Default 1 (Razendsnel investeren)

“Dat scenario (die daling naar 62.000 dollar) is nog steeds mogelijk, maar met de kracht van deze bounce begint het erop te lijken dat de tweede leg afgerond is en we op weg zijn naar nieuwe hoogtepunten”, aldus Crypto_Ed_NL.

Toch een hertest van de 63.500 dollar?

Crypto_Ed is niet de enige analist die nog een mogelijke correctie voorziet voor de Bitcoin koers. Ook Cole Garner concludeert op basis van het orderboek van Bitcoin dat er nog wat dalingen mogelijk zijn voor de digitale munt.

“Alles bij elkaar is het spot BTC orderboek nog steeds bearish. Meer zijwaarts”, zo voorspelt Cole Garner.

Material Indicators, een andere analist die zich baseert op de orderboeken, denkt ook dat Bitcoin nog naar het niveau van 63.500 dollar kan dalen.

Wat dat betreft komen er dus een paar spannende dagen aan voor de Bitcoin koers. Zeker omdat Donald Trump morgen spreekt op een grote Bitcoin-conferentie in de Verenigde Staten. Het gerucht gaat dat hij daar een grote aankondiging gaat doen met betrekking tot Bitcoin en de Amerikaanse overheid.

Wat denken jullie? Gaan we een groen weekend tegemoet met Bitcoin of moeten we ons toch nog opmaken voor koersdalingen?

The post Analist waarschuwt: Bitcoin kan nog steeds naar $62.000 dalen appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!