Investment manager VanEck heeft een positieve visie voor de toekomst van Bitcoin (BTC). Volgens hun laatste rapport kan de totale marktkapitalisatie van Bitcoin tegen het jaar 2050 maar liefst $61 biljoen dollar bedragen, wat neerkomt op ongeveer $2,9 miljoen dollar per munt.

Deze stijging zou voornamelijk het gevolg zijn van de massale vraag naar Bitcoin als onderpand voor handelsafwikkelingen en als reserve voor centrale banken.

Bitcoin als kern van internationale handel

VanEck benadrukt dat Bitcoin tegen 2050 mogelijk gebruikt zal worden om 10% van de internationale handel en 5% van de binnenlandse handel wereldwijd af te wikkelen.

Dit scenario zou ertoe leiden dat centrale banken 2,5% van hun activa in Bitcoin houden. De impact hiervan is niet te onderschatten, aangezien het de manier waarop wereldwijde handel wordt gedreven fundamenteel zou veranderen.

vaneck bitcoin verwachting 2050
Bron: X.

Oplossingen voor problemen

Een belangrijk aspect van VanEck’s rapport is de focus op Bitcoin’s schaalbaarheidsproblemen, die tot nu toe een grote barrière vormden voor wijdverspreide adoptie. De investeringsmanager is echter optimistisch dat deze problemen zullen worden opgelost door opkomende Bitcoin Layer-2 oplossingen (L2s), die samen ongeveer $7,6 biljoen waard kunnen zijn, ofwel rond de 12% van Bitcoins totale waarde.

VanEck identificeert 16 ‘high potential’ Bitcoin L2-projecten, waaronder Lightning Network en Stacks, die een cruciale rol zouden kunnen spelen in het opschalen van Bitcoin’s transactiemogelijkheden.

Economische verschuivingen en het verlies van vertrouwen

Het rapport beschrijft verder hoe de dominantie van de huidige leidende economieën zoals de Verenigde Staten, de Europese Unie en Japan, relatief aan globale economische activiteit, afneemt. Deze verandering kan leiden tot een verlies van vertrouwen in hun valuta’s, wat verergerd wordt door ongebreideld tekortuitgaven.

Dit scenario zou de deur openen voor Bitcoin om als een neutrale ruilmiddel met onveranderlijke eigendomsrechten en voorspelbaar monetair beleid te fungeren.

Uitdagingen blijven bestaan

Ondanks de rooskleurige vooruitzichten erkent VanEck ook enkele risico’s die de groei van Bitcoin kunnen belemmeren, waaronder problemen met mining, schaalbaarheid en regelgeving.

Daarnaast wordt het potentieel van goud als een wereldwijd reserve-actief besproken, maar VanEck benoemt dat de logistieke, beveiligings- en financiële integratiebeperkingen een terugkeer naar de goudstandaard in de weg staan.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

The post Bitcoin mogelijk $2,9 miljoen waard in 2050, volgens VanEck rapport appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!