De financiële markten hebben de introductie van de Ethereum (ETH) spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) met veel belangstelling gevolgd.

Deze fondsen, die beleggers directe blootstelling aan Ethereum bieden zonder dat zij de cryptocurrency zelf hoeven aan te kopen of te beheren, hebben in hun eerste 24 uur een handelsvolume van $1 miljard dollar behaald.

Vergelijking met Bitcoin ETF’s

Hoewel dit bedrag indrukwekkend is, blijft het achter bij de $4,5 miljard dollar die de Bitcoin (BTC) ETF’s op hun eerste dag behaalden. Toch is deze prestatie niet te onderschatten, benadrukken analisten. James Seyffart van Bloomberg Intelligence gaf aan dat de Ethereum ETF’s naar verwachting presteerden.

Ethereum koers 1 maand
Ethereum koers in de afgelopen maand. Bron: Coinmarketcap.

“Ze verhandelden ongeveer 24 procent van het volume van de Bitcoin ETF’s op dag één en trokken 16,5 procent van de instromen aan. Dit is zeker een solide start.”

Leiders en achterblijvers in fondsprestaties

De Grayscale Ethereum Trust domineerde bijna de helft van dit volume, gevolgd door BlackRock’s iShares Ethereum Trust en het Fidelity Ethereum Fonds.

Ondanks de positieve ontvangst was de Grayscale Ethereum Trust het enige fonds dat een netto uitstroom noteerde, terwijl Blackrock’s product een aanzienlijke netto-instroom van $266,55 miljoen dollar zag.

Institutionele interesse en toekomstige vooruitzichten

De lancering toont aan dat Ethereum, net als eerder Bitcoin, steeds meer geaccepteerd wordt binnen de institutionele financiële wereld. Analisten voorspellen een toename van institutionele belangstelling voor Ethereum ETF’s, die een veelbelovende lange termijn vooruitzicht bieden.

Juan Leon, Senior Investment Strategist bij Bitwise, benadrukte de sterke start in een recente post: “Hoewel dit een marathon is en geen sprint, heeft de vraag naar ETH de verwachtingen op dag één al overtroffen. Dit is een geweldige basis voor wat nog komt.”

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

The post Ethereum ETF’s overtreffen verwachtingen ondanks sterke Bitcoin prestaties appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!