De introductie van Ethereum (ETH) exchange-traded funds (ETF’s) heeft tijdelijk optimisme in de crypto markt gebracht, maar dit enthousiasme lijkt al snel af te nemen. Dit volgt een bekend patroon van “verkoop het nieuws” evenementen, wat vaak te zien is na grote aankondigingen in de cryptowereld.

Dergelijke patronen werden ook waargenomen bij eerdere belangrijke gebeurtenissen zoals de lancering van Bitcoin (BTC) futures in december 2017 en diverse Bitcoin ETF-noteringen.

Ethereum als zwakke schakel

Volgens 10x Research wordt Ethereum gezien als een zwakke schakel binnen de crypto markt, met stagnerende of dalende gebruikersgroei en inkomsten. Voorafgaand aan de lancering van de ETF was er al een bearish visie op Ethereum, die als overgekocht werd beschouwd, met een sterke kans op een kortetermijnverkoop.

ethereum koers 1 maand
Ethereum koers in de afgelopen maand. Bron: Coinmarketcap.

Sinds het rapport van 10x Research is de prijs van Ethereum opvallend genoeg weer gestegen.

Marktdynamiek en druk

De lancering van de Ethereum ETF viel samen met de distributie van Bitcoin vanuit Mt. Gox, wat de verkoopdruk verder verhoogde. Ook de zwakke start van het Amerikaanse tech-inkomstenseizoen, waarbij grote bedrijven zoals Alphabet en Tesla aanzienlijke verliezen leden, heeft bijgedragen aan het bearish sentiment op de markt.

Ondanks dat sommige marktdeelnemers optimistisch blijven, suggereren de uitdagingen die door 10x Research zijn benadrukt dat de rally in crypto niet voldoende momentum heeft om op lange termijn houdbaar te zijn, vooral voor Ethereum.

Huidige markttoestand en vooruitzichten

De bredere cryptocurrency-markt heeft te kampen gehad met druk, waarbij Bitcoin in de afgelopen dag met 2,3% is gedaald, nu handelend rond de $64,320. Deze daling volgde op een lichte herstel tijdens het weekend, toen Bitcoin kort de $68,000 dollar oversteeg. Ondanks de neergang blijven sommige marktindicatoren bullish.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

The post Meer onrust in de markt door Ethereum ETF daling, volgens 10x Research appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!