Ripple xrp token

XRP begint weer tekenen van herstel te tonen nadat het een dieptepunt van $0,39 bereikte. De afgelopen weken heeft de munt een indrukwekkende prijsstijging doorgemaakt. Volgens crypto-analist Alex Cobb is er echter nog veel potentieel voor verdere koersstijgingen in de nabije toekomst.

In een recente post op X wijst hij op verschillende factoren die volgens hem op een aanzienlijke prijsstijging wijzen. Cobb benadrukt dat nu verkopen een zeer onverstandige beslissing zou zijn.

Doorbraak van belangrijke trendlijn

Cobb merkt op dat XRP onlangs een belangrijke weerstandslijn heeft doorbroken, die deel uitmaakt van een zes jaar durende symmetrische driehoek. Volgens hem wijst deze doorbraak op een mogelijke stijging naar nieuwe all-time highs (ATHs).

Daarnaast toont de XRP/BTC-ratio een positief beeld. Deze ratio laat zien dat XRP het de afgelopen tijd aanzienlijk beter doet dan Bitcoin (BTC). Sinds juni heeft XRP zijn concurrent Bitcoin met 36% overtroffen.

Komt er een XRP ETF?

Er circuleren ook geruchten over de mogelijke introductie van een XRP Exchange Traded Fund (ETF). Deze speculaties zijn toegenomen nadat deze week de Ethereum (ETH) fondsen met succes werden gelanceerd. Als er een XRP-fonds komt, kan dit zorgen voor een aanzienlijke instroom van institutioneel kapitaal.

Uitspraak Ripple vs SEC rechtszaak

Een andere belangrijke factor die de koers van XRP zou kunnen doen stijgen, is de afloop van de rechtszaak tussen Ripple en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

Er zijn hoge verwachtingen dat deze zaak een relatief positieve uitkomst zal hebben. De komende vergadering kan meer duidelijkheid verschaffen over de classificatie van XRP als effect. Ripple CEO Brad Garlinghouse heeft eerder aangegeven dat er mogelijk een schikking in zicht is, wat een gunstige invloed op de prijs van XRP zou kunnen hebben.

In juli 2023 werd al duidelijk wat de impact van een positieve uitspraak kan zijn; toen verdubbelde de waarde van de digitale munt binnen 24 uur nadat rechter Analisa Torres op 13 juli 2023 oordeelde dat de verkoop van XRP op beurzen niet onder de effectenwetgeving valt.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Het bericht Crypto analist: ‘Je bent gek als je nu XRP verkoopt’ verscheen eerst op Newsbit.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!