Het Franse cryptobedrijf Ledger heeft tijdens de Bitcoin 2024 conferentie in Nashville, Tennessee, zijn nieuwste hardware-apparaat onthuld: de Ledger Flex.

Dit apparaat volgt op de eerder uitgebrachte Ledger Stax en maakt gebruik van de gepatenteerde E-Ink touchscreen technologie van Ledger, die een eenvoudige navigatie zonder compromissen op het gebied van veiligheid belooft.

Innovatie in beveiliging en gebruiksgemak

Pascal Gauthier, voorzitter en CEO van Ledger, benadrukte de toewijding van het bedrijf aan veiligheid en zelfbeheer van cryptovaluta: “Na een decennium van het stellen van de norm voor beveiliging, zijn we trots te kunnen zeggen dat we de lat opnieuw hoger leggen.”

ledger flex aankondiging
Bron: Ledger op X.

De nieuwe Ledger Flex en de eerder geïntroduceerde Stax worden geprezen als de nieuwe standaard voor Ledger-apparaten, waarbij de focus ligt op gebruiksgemak zonder de veiligheid in gevaar te brengen.

De rol van ‘cold storage’ wallets

Zogenaamde ‘cold storage’ wallets, die zelden of nooit met het internet verbonden zijn, worden gezien als een van de veiligste opties voor het langdurig opslaan van cryptovaluta.

De Ledger Flex behoudt deze beveiligingsfocus en voegt nieuwe functionaliteiten toe, zoals NFC-logins en ondersteuning voor wachtwoordloos inloggen via de open FIDO2-standaard.

Prijspunt en beschikbaarheid

Met een prijskaartje van $249 dollar is de Flex een van de duurdere modellen van Ledger. De producten zijn verkrijgbaar via de website van het bedrijf en bij Best Buy-winkels in de Verenigde Staten.

De Stax, ontworpen door Tony Fadell en verkocht voor $399 dollar, is al eerder dit jaar op de markt gebracht na enige vertraging.

Controverses en veerkracht van het bedrijf

Ondanks enige controverse rond de Ledger Recover service en een datalek in 2020, heeft Ledger zijn waarde van $1,5 miljard behouden en een financieringsronde van $100 miljoen afgesloten begin 2023.

et bedrijf benadrukt dat de nieuwe Flex en Stax de enige veilige touchscreens ter wereld hebben, een claim die ondersteund wordt door hun technologische innovatie en toewijding aan beveiliging.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

The post Ledger introduceert Flex Wallet met verbeterde beveiliging en gebebruiksgemak appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!