RippleX, de ontwikkelingsafdeling van Ripple (XRP), heeft Filedgr gelanceerd, een nieuw project binnen het XRP Ledger (XRPL) ecosysteem. Dit initiatief gebruikt de XRPL om geavanceerde oplossingen voor data-authenticatie en -beheer te bieden, speciaal ontworpen om kunstmatige intelligentie (AI) systemen te verbeteren.

Het project werd gepresenteerd in een blogpost van RippleX’s XRPL-blog, onderdeel van de serie “Developer Reflections”.

Nieuwe functies

Filedgr is ontworpen om gebruikers te versterken met Web3-technologieën, en biedt veilige gegevenscontrole en transparantie. Het project onderscheidt zich door innovatieve functies zoals Digitale Certificaten en de Digital Twin Data Hub. Deze functies zijn gericht op het revolutioneren van industrieën door geverifieerde gegevens en het bevorderen van vertrouwen in productinformatie.

ripple filedgr tekening
Bron: Ripple.

XRPL’s mogelijkheden voor het efficiënt beheren van uitgebreide datatransacties worden benut in Filedgr, waarbij de snelle transacties en lage kosten van XRPL essentieel zijn voor het verwerken van grote hoeveelheden gegevens verbonden aan productlevenscycli.

Veilige authenticatie

Filedgr’s Digitale Certificaten maken gebruik van slimme NFT’s om fysieke objecten en hun gerelateerde gegevens veilig te authenticeren en beheren, waardoor de authenticiteit en integriteit van gegevens door hun hele levenscyclus bewaard blijven. De Digital Twin Data Hub biedt geavanceerde notarisatie en real-time gegevensverzameling die cruciaal zijn voor weloverwogen besluitvorming.

Technologisch wordt Filedgr aangedreven door een aangepaste versie van het IPFS (InterPlanetary File System) met toegangscontrole en verhoogde gegevensredundantie. Toegangscontrole wordt uitgevoerd via token gating binnen een Private IPFS Cluster.

Filedgr is van plan zich te ontwikkelen tot een gedecentraliseerde autonome organisatie (DAO), om transparantie en gemeenschapsgerichte governance te bevorderen. Dit proces wordt begeleid door de Filedgr Foundation, die gericht is op de efficiënte werking van de organisatie en het aanpassen van de technologie voor diverse sectoren zoals landbouw en mobiliteit.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

The post Ripple lanceert Filedgr om AI te versterken met XRPL-technologie appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!