BitFlyer Holdings heeft de overname van FTX Japan afgerond en daarmee wordt FTX Japan een volledig dochterbedrijf van BitFlyer.

Deze strategische stap is onderdeel van BitFlyer’s plannen om potentiële crypto-gebaseerde exchange-traded funds (ETF’s) te lanceren.

Crypto-custody oplossingen voor institutionele beleggers

Yuzo Kano, CEO van BitFlyer Holdings, heeft aangekondigd dat het nieuwe bedrijf zich zal richten op het aanbieden van crypto-custody-oplossingen voor institutionele beleggers. Kano benadrukte de noodzaak van geavanceerde beveiligingstechnologie voor het veilig opslaan van fysieke Bitcoin (BTC), die zal dienen als de onderliggende waarde voor de ETF’s.

“Met onze custody-activiteiten willen we een publieke dienst worden die dient als een essentiële infrastructuur binnen de industrie,” verklaarde Kano.

bitflyer ftx japan
Bron: bitFlyer op X.

Historische achtergrond en impact van FTX Japan

FTX Japan maakte voorheen deel uit van de bekende FTX-beurs, die in november 2022 instortte en waarbij minimaal $8,9 miljard dollar aan gebruikersfondsen verloren ging. Deze ineenstorting schokte de wereldwijde cryptomarkt aanzienlijk.

Lancering van Japanse crypto-ETF’s in zicht

Kano heeft vertrouwen uitgesproken dat de lancering van Japanse crypto-ETF’s aanstaande is. De eerdere introductie van de Bitcoin ETF in de Verenigde Staten heeft geleid tot een toename van institutionele investeringen.

“Ik geloof dat de dag zal komen waarop ETF’s in Japan worden genoteerd,” zei Kano. Op 15 februari waren ETF’s verantwoordelijk voor ongeveer 75% van de nieuwe investeringen in Bitcoin, wat aanzienlijk heeft bijgedragen aan de waardevermeerdering.

Nieuwe samenwerking tussen Franklin Templeton en SBI Holdings

Een grote ontwikkeling in de wereld van crypto-ETF’s is de nieuwe samenwerking tussen vermogensbeheerder Franklin Templeton en SBI Holdings. Beide bedrijven hebben op 26 juli een Memorandum of Understanding ondertekend om een nieuw crypto-ETF-beheerbedrijf op te richten.

“We verwachten dat de joint venture een breed scala aan investeringsoplossingen zal aanbieden, waaronder de bestaande ETF’s van Franklin Templeton. Afhankelijk van de ontwikkelingen in regelgeving rond digitale activa en cryptocurrencies in Japan, zullen we gerelateerde producten lanceren, onder voorbehoud van regelgevende goedkeuring,” aldus een woordvoerder van Franklin Templeton.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

The post BitFlyer voltooit overname FTX Japan, zet stappen naar crypto ETF lancering appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!