Afgelopen donderdag heeft Bitwise Asset Management een banier onthuld op de gevel van de New York Stock Exchange, die zijn nieuwste spot Ethereum (ETH) exchange-traded fund (ETF) aankondigt. De banier, waarop duidelijk “ETHW, Bitwise Ethereum ETF” staat, markeert een belangrijk moment voor de zichtbaarheid van Ethereum (ETH) in de financiële wereld.

Teddy Fusaro, de president van Bitwise, deelde een video van het moment waarop de banier werd gehesen boven Wall Street, wat symboliseert hoe belangrijk Ethereum aan het worden is voor investeerders op Wall Street.

Reacties op de gebeurtenis

Nate Geraci, president van The ETF Institute, sprak zijn bewondering uit voor dit moment en speculeerde dat de afbeelding van de Ethereum-banier aan het NYSE-gebouw “ooit wel eens in de geschiedenisboeken zou kunnen belanden.”

bitwise ethereum etf banner new york
Bron: Teddy Fusaro op X.

Anderzijds, Silicon Valley-investeerder en voormalig CTO van Coinbase, Balaji Srinivasan, gaf een krachtige reactie via X (voorheen Twitter), waarin hij verklaarde dat “de SEC zich overgeeft aan een krachtigere regulator” en benadrukte dat “Ethereum nu gestandaardiseerde markttoegang biedt aan alle internetdeelnemers.”

Financiële impact van de nieuwe ETF

De nieuwe ETF van Bitwise, aangeduid met ETHW, begon met handelen op dinsdag en zag aanzienlijke instromen van kapitaal, met $204 miljoen op de eerste handelsdag. Hoewel de instroom daarna afnam, met $29.6 miljoen op woensdag en $16.3 miljoen op donderdag, toont het de blijvende interesse van beleggers in Ethereum-gebaseerde financiële producten.

Dit staat in contrast met de bredere markt voor Amerikaanse spot Ether ETFs, die op hun derde handelsdag een netto uitstroom van $152.3 miljoen ervoeren.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

The post Bitwise hangt banier aan gevel van NYSE om spot Ethereum ETF te promoten appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!