Terwijl gamen een fundamenteel onderdeel blijft van Web3, laat de realiteit van op blockchain gebaseerde games vaak te wensen over. Ondanks aanzienlijke investeringen in de ontwikkeling van nieuwe games, blijft de kwaliteit van de gameplay achter, wat leidt tot teleurstelling binnen de gemeenschap.

Niet waargemaakte beloften in blockchain-gaming

Kori Leon, medeoprichter van het TON-gebaseerde gaming-ecosysteem Pixelverse, stelt dat veel games hun beloften niet nakomen. Ondanks het verkrijgen van substantiële steun en financiering hebben sommige Web3-gamingprojecten moeite om spelers te trekken. “De huidige staat van gaming is teleurstellend. Recent gelanceerde games, hoewel zwaar ondersteund door durfkapitaal tegen hoge waarderingen, hebben niet de verwachte gameplay kwaliteit geleverd en trekken vooral speculanten aan,” legt Leon uit.

dappradar top blockchain games
Bron: DappRadar.

Leon benadrukt verder het belang van gemeenschapsopbouw voor het succes van Web3-projecten: “Voor het floreren van het ecosysteem is het essentieel dat projecten zich concentreren op wat hen succesvol maakt: gemeenschap, cultuur en distributie.”

Pixelverse neemt een andere route

Anders dan veel andere Web3-initiatieven, heeft Pixelverse een significante mijlpaal bereikt door in juni 50 miljoen spelers aan te trekken met hun Telegram-minigame Pixeltap. Ze streven ernaar om een solide gebruikersbasis op te bouwen zonder onrealistische verwachtingen te scheppen.

“Onze komende infrastructuur en nieuwe spellen zullen een verbeterde AAA-ervaring bieden,” zegt Leon, die toevoegt dat het project al een sterke basis voor distributie en gemeenschapsopbouw heeft gelegd.

De cruciale rol van gamen voor Web3-onboarding

Randy Wasinger, oprichter en CEO van CryptoSlam, bevestigt dat gamen essentieel blijft voor het aantrekken van nieuwe gebruikers naar Web3. “Ik ben ervan overtuigd dat gamen een cruciaal onboarding-mechanisme is voor Web3. We wachten op dat ene spel dat miljoenen nieuwe mensen aantrekt, en ik geloof dat dit onvermijdelijk is,” zegt Wasinger.

Hij wijst erop dat hoewel er veel kapitaal is geïnvesteerd in Web3-games, de beste games lange ontwikkelingscycli vereisen. Wasinger is optimistisch dat blockchains gericht op gaming, zoals Immutable, Ronin, en Mythos, uiteindelijk die revolutionaire spellen zullen leveren die een breed publiek aanspreken en nieuwe gebruikers aantrekken, hoewel dit tijd zal vergen.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

The post Teleurstelling in blockchain gaming: Veel geld, weinig spelers appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!