Op de Bitcoin 2024 conferentie in Nashville heeft voormalig president Donald Trump zijn visie op de cryptosector uiteengezet, met beloftes die de industrie drastisch kunnen veranderen als hij wordt herkozen.

De conferentie, die plaatsvond op een zaterdag, begon met enige vertraging doordat Trump een uur later dan gepland het podium betrad.

Strikte plannen voor de cryptosector

Tijdens zijn toespraak, waarin Trump een breed scala aan beleidskwesties besprak, richtte hij zich specifiek op de cryptowereld. Hij beloofde de huidige voorzitter van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), Gary Gensler, te vervangen.

Gensler wordt binnen de crypto-industrie vaak gezien als een tegenstander vanwege zijn strikte beleid, waarbij hij de meeste digitale activa beschouwt als illegaal uitgegeven effecten. Deze aankondiging leidde tot luid gejuich uit het publiek, wat Trump zichtbaar verraste.

Behoud van nationale Bitcoin voorraad

Trump verklaarde verder dat zijn regering geen van de 213.000 Bitcoins (BTC), met een waarde van bijna $14,5 miljard dollar, die de Amerikaanse overheid in bezit heeft vanuit eerdere handhavingsacties, zal verkopen.

Bron: X.

“Het zal het beleid van mijn administratie zijn om 100% van alle Bitcoins die de Amerikaanse regering momenteel bezit of in de toekomst verwerft te behouden,” zei Trump. Hij benoemde dit als de kern van de nationale Bitcoin voorraad van het land.

Toekomstplannen en innovatie

Trump herhaalde ook zijn eerdere beloften om de straf van Silk Road-oprichter Ross Ulbricht te herzien en de verdere ontwikkeling van een Amerikaanse centrale digitale munteenheid (CBDC) te stoppen.

Daarnaast sprak hij zich positief uit over het ontwikkelen van stablecoins in de Verenigde Staten en het ondersteunen van de Bitcoin mining industrie. “Ik zal de pro-innovatie en pro-bitcoin kandidaat zijn die Amerika nodig heeft en die onze burgers verdienen,” sloot Trump zijn toespraak af.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt


Crypto icon

EUR
Euro


Je ontvangt


Crypto icon

Bitcoin

Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:

The post Trumps verkiezingsbelofte: Gensler eruit, strategische Bitcoin reserve erin appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!