Senator Cynthia Lummis van Wyoming heeft aangekondigd dat ze een wetsvoorstel zal indienen dat de Amerikaanse schatkist opdraagt om over een periode van vijf jaar 1 miljoen Bitcoins (BTC) te kopen, met een geschatte waarde van ongeveer $68 miljard bij de huidige prijzen.

Lummis, die bekend staat om haar steun voor cryptovaluta en haar eerste bitcoins al in 2013 kocht, beoogt met deze stap de effecten van de devaluatie van de dollar tegen te gaan.

Bitcoin als waardeopslag

Volgens Lummis is Bitcoin een uitstekende opslag van waarde, die in de afgelopen vier jaar jaarlijks met ongeveer 55% is gestegen, terwijl de Amerikaanse dollar in waarde is gedaald en inflatie is toegenomen. “Het zou waardevol zijn om een harde activa te hebben die de Amerikaanse dollar ondersteunt en in waarde stijgt in plaats van daalt,” voegde de senator toe.

cynthia lummis bitcoin reserve
Bron: X.

De regering zou deze Bitcoins voor ten minste twintig jaar vasthouden, tenzij ze worden verkocht om de nationale schuld te verminderen.

Geografische spreiding en zelfbewaring

Het voorstel omvat dat de Amerikaanse schatkist de Bitcoins zelf zal bewaren, verspreid over diverse geografische locaties.

Lummis benadrukte ook dat de schatkist de geschatte 210,000 BTC zou moeten overnemen die momenteel in het bezit zijn van het Amerikaanse ministerie van Justitie en andere agentschappen, voornamelijk verkregen door criminele inbeslagnames.

Vergelijking met andere strategische reserves

“We hebben een strategische oliereserve en we houden goud vast. Dus het idee van een strategische reserve die specifiek wordt gebruikt om de schuld te verminderen, lost zoveel problemen op dat het bijna vanzelfsprekend lijkt, maar het is desalniettemin een grote stap,” zei Lummis.

Ze gaf toe dat hoewel ze optimistisch is over bepaalde crypto-specifieke wetgevingen dit jaar, zoals de stablecoin wet die ze mede heeft geschreven met senator Kirsten Gillibrand uit New York, het wetsvoorstel voor de Bitcoin reserve waarschijnlijk pas serieus overwogen zal worden na de komende verkiezingen.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

The post Senator Lummis wil $68 miljard in Bitcoin investeren om de Amerikaanse schuld te verlagen appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!