Als Bitcoin de stijging van de afgelopen dagen doorzet, kan de munt (deze week nog) voorbij zijn all time high komen. Het scheelt nog maar 6% totdat deze prijs is bereikt. Laten we naar de grafieken kijken.

Banner Bitcoin 1

De belangrijkste prijslevels voor BTC

Om een goed beeld te krijgen van de trend en de belangrijkste prijslevels, gaan we eerst kijken naar de dagelijkse grafiek van Bitcoin. Hier staat elke candle voor 24 uur, waardoor we een volledig beeld krijgen van de afgelopen koersgeschiedenis.

Zoals je kan zien zijn er hierboven drie prijslevels aangegeven met rode lijnen. Dit zijn plekken waar Bitcoin in het verleden weerstand of ondersteuning heeft gevonden, afkomstig van vorige laagte of hoogtepunten. En zoals wel vaker voorkomt, blijven deze plekken van belang in de toekomst (als de prijs hier terugkomt).

De onderste twee rode lijnen zijn hier een goed voorbeeld van. Toen BTC weer daalde naar het punt waar het voorheen terug omhoog kaatste (rode lijn van 56.500 dollar) vond de munt genoeg kopers om de prijs nogmaals omhoog te drijven. Hieruit volgde een zeer sterke reactie waarbij de Bitcoin zonder slag of stoot richting het volgende level kon bewegen van 63.800 dollar.

Wat als de stijging doorzet?

Om verder te gaan met de analyse, gaan we ook even kijken naar de 4-uurs grafiek van BTC. Hier staat elke candle voor 4 uur, zodat we een gedetailleerder beeld krijgen van de bewegingen rondom deze prijslevels. Bitcoin maakte namelijk twee positieve tests op deze rode lijn van 63.800 dollar.

Hiermee werd de opwaartse trend voorgezet, waardoor het nu lijkt alsof de marktleider verder wil bewegen naar zijn hoogste punt ooit: 73.800 dollar. Daarvoor moet alleen nog maar één level overwonnen worden: de bovenste rode lijn.

Deze vindt zijn oorsprong in een vorig hoogtepunt, en kan daardoor (net als de all time high) voor wat weerstand zorgen. Het is goed om te beseffen dat de prijs vanuit daar weer omlaag kan. Maar gezien de opwaartse trend en de kracht van Bitcoin, lijkt een positief scenario aannemelijker.

Dit scenario heb ik hierboven aangegeven met het blauwe lijntje. Als Bitcoin zich bij dit level precies gaat gedragen als bij de andere rode lijnen – en als de munt de stijging van de afgelopen dagen doorzet – zou het niet gek zijn als we binnenkort weer een nieuw hoogtepunt van BTC gaan zien. Blijf de trend en deze prijslevels daarom goed in de gaten houden.

The post Analyse: kan Bitcoin deze week voorbij zijn all time high komen? appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!