Afgelopen weekend stond uiteraard in het teken van Donald Trump en de aankondiging van een Strategic Bitcoin Reserve in de Verenigde Staten. Nu moet Trump alleen nog even de verkiezingen winnen en dat belooft nog een hele strijd te worden. Vandaag ligt de focus weer op andere zaken, want de vorige halving is precies 100 dagen geleden.

Banner Default 1 (Razendsnel investeren)

Hoe gaat het met Bitcoin?

Als we de analisten van ETC Group mogen geloven, dan beginnen de bullish effecten van de halving zich na ongeveer 100 dagen te laten voelen. Dat zou betekenen dat we vanaf vandaag weer positieve koersactie van Bitcoin gaan zien.

Daar lijken ze voorlopig gelijk in te krijgen, want Bitcoin staat vandaag met ruim 3% in de plus en nadert de 70.000 dollar. Dat is nog niet meteen een reden om extreem optimistisch te zijn, want Bitcoin heeft de afgelopen maanden vaker rond dit niveau gebivakkeerd zonder een all-time high te maken.

Durfkapitalist en crypto-veteraan Chris Burniske is in ieder geval optimistisch over de kansen voor Bitcoin. Volgens de analist staan we pas aan het begin van de volgende bullrun en gaan we nog extreme stijgingen zien voor de digitale munt.

Wanneer die stijgingen komen is natuurlijk lastig te voorspellen, maar het is in ieder geval mooi om weer zoveel optimisme te zien. Dat was een paar weken geleden op de koers van 53.500 dollar nog heel anders voor Bitcoin.

Nu zijn we een paar weken en bijna 17.000 dollar verder en is de markt ineens weer helemaal positief.

Is de Bitcoin halving ingeprijsd?

Andre Dragosch, het hoofd van de onderzoeksafdeling van ETC Group, heeft alle vertrouwen in een sterke periode voor Bitcoin. Hij kwam tot die conclusie door data van de vorige drie halvings (2012, 2016 en 2020) te onderzoeken.

Daaruit blijkt dat Bitcoin vanaf ongeveer 100 dagen na de halving statistisch significant beter presteert.

“De belangrijkste boodschap is dat 100 dagen na de halving de prestatieverschillen statistisch significant worden en blijven tot ongeveer 400 dagen na de halving”, aldus Dragosch in gesprek met CoinDesk.

Als Dragosch en zijn onderzoekstream gelijk krijgen, dan moet Bitcoin vanaf nu dus rustig aan beginnen aan de stijgingen. We moeten echter niet vergeten dat deze halving-cyclus een bijzondere is.

Voor het eerst in de geschiedenis bereikte Bitcoin voor de halving al een nieuwe all-time high. Wat dat betreft is deze cyclus uniek en mogen we ons in de handen wrijven.

The post 100 dagen na de halving: Bitcoin stijgt richting $70.000 appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!