Johnny Ng, politicus en lid van de Wetgevende Raad van Hongkong, heeft zijn interesse geuit in het opnemen van Bitcoin (BTC) in de nationale reserves, geïnspireerd door de keynote speech van Donald Trump tijdens de Bitcoin 2024-conferentie. Trump had gesproken over het plan voor een Amerikaanse Bitcoin-reserve.

Deze toespraak, gevolgd door U.S. Senator Cynthia Lummis die nieuwe wetgeving voorstelde voor zo’n reserve, lijkt Ng gemotiveerd te hebben om gelijkaardige mogelijkheden voor Hongkong te verkennen.

Ng’s visie op Bitcoin en Web3

In een bericht op het platform X heeft Ng zijn inzichten gedeeld over Bitcoin en Web3, benadrukkend hoe belangrijk en potentieel waardevol deze technologieën kunnen zijn voor de regio. Ng beschrijft Bitcoin als “digitaal goud” en merkt op dat het wereldwijd steeds meer wordt geaccepteerd als een legitieme vorm van financiële reserve.

Hij benadrukte dat het, gezien zijn beperkte beschikbaarheid en gedecentraliseerde aard, de moeite waard is om te overwegen als reserve voor naties en regio’s.

johnny ng bitcoin hong kong
Bron: X.

Aantrekken van crypto-bedrijven en talent

Ng riep lokale wetgevers op om de ontwikkeling van de Web3-industrie in Hongkong te versnellen door meer crypto-bedrijven en talent naar de stad te trekken. Als zelfverklaarde voorstander van Web3 ziet Ng een cruciale rol weggelegd voor deze technologieën in het toekomstige economische en sociale landschap van Hongkong.

Strategische reserves en regelgevende ontwikkelingen

Ng heeft plannen aangekondigd om samen te werken met diverse belanghebbenden om de integratie van Bitcoin in de financiële reserves van Hongkong te onderzoeken. Hij benadrukt het belang van grondig onderzoek en naleving van bestaande regelgeving om de veilige integratie van deze digitale activa te waarborgen.

Ng belooft het publiek op de hoogte te houden van de voortgang en eventuele besluiten die volgen uit deze gesprekken.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

The post Hongkongse politicus onderzoekt Bitcoin reserves na Amerikaans voorbeeld appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!