HongKongPolice

In Hong Kong heeft de politie een grootschalige scam via een nep Bitcoin Exchange aan het licht gebracht waarbij vier personen, waaronder een 14-jarige, zijn gearresteerd.

Verlies van 11 miljoen Hongkongse Dollar

Deze operatie heeft geleid tot een totaal verlies van 11 miljoen Hongkongse dollar, wat neerkomt op ongeveer 1,4 miljoen Amerikaanse dollar. Dit incident onderstreept de risico’s in de cryptocurrency-sector en de alarmerende trend waarbij jongeren betrokken raken bij financiële misdaden.

Volgens de hoofdinspecteur van het Commercial Crime Bureau, Lo Yuen-shan, waren de zeven verdachten, variërend in leeftijd van 14 tot 39 jaar, betrokken bij een goed georganiseerde en nauwkeurig geplande operatie. De groep maakte gebruik van nep-bitcoin-uitwisselingen om slachtoffers aan te trekken met aantrekkelijke aanbiedingen. Nadat het vertrouwen van de slachtoffers was gewonnen, werden zij geconfronteerd met valse biljetten van HK $ 1.000, waardoor ze geloofden in de authenticiteit van de schijnuitwisseling. Vervolgens werden de slachtoffers gemanipuleerd om online aankopen te doen, waarna de fraudeurs de cryptocurrencies van de accounts van de slachtoffers snel overbrachten, waardoor de slachtoffers met waardeloos nep-geld achterbleven.

De betrokkenheid van een 14-jarige bij een dergelijk geavanceerd plan roept grote zorgen op over de verleiding van jongeren tot financiële misdaden. Senior inspecteur Mak Wai-kwong benadrukte het belang van bewustwording onder jongeren over de gevaren van frauduleuze activiteiten en waarschuwde voor het verstrekken van persoonlijke en financiële gegevens aan potentiële oplichters. Hij benadrukte ook de noodzaak van waakzaamheid in de snel veranderende cryptocurrency-markt.

Inzet voor bestrijding van financiële misdaden

De snelle actie van de autoriteiten van Hong Kong toont hun inzet voor de bestrijding van financiële misdaden, vooral in de cryptocurrency-sector. Terwijl fraudeurs steeds geavanceerdere methoden ontwikkelen, blijft het cruciaal om het publiek voor te lichten en strikte handhaving toe te passen. Inspecteur Mak herhaalde de ernstige gevolgen van het produceren of gebruiken van vals geld, waaronder straffen tot 14 jaar gevangenisstraf. Hij adviseerde het publiek om alleen contact te zoeken met geverifieerde en gerenommeerde platforms voor cryptocurrency-transacties.

Dit recente optreden van de politie van Hong Kong herinnert ons aan de gevaren van niet-geverifieerde cryptotransacties. De betrokkenheid van jongeren bij dergelijke fraude-activiteiten benadrukt de dringende noodzaak voor uitgebreide voorlichting over de risico’s en verantwoordelijkheden die gepaard gaan met virtuele activa. Terwijl de cryptocurrency-markt zich blijft ontwikkelen, blijven waakzaamheid, publiek bewustzijn en krachtige handhavingsmaatregelen essentieel om investeerders te beschermen en de marktintegriteit te behouden.

Het bericht Politie Hong Kong ontdekt scam Bitcoin Exchange met betrokkenheid van 14-jarige verscheen eerst op Newsbit.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!