Cryptocurrencies zijn in veel gevallen erg volatiel, zeker in het geval van jonge, kleinere projecten. Tegelijkertijd hebben de ontwikkelaars vaak een groot deel van hun eigen tokens in handen. Als zij hun coins zomaar op de markt zouden dumpen, dan zou dat grote nadelige gevolgen kunnen hebben op de markt.

Om investeerders wat meer zekerheid te geven hebben zij veelal de ‘lockup-periode’ overgenomen die vaak ook geldt voor vroege investeerders in traditionele bedrijven. Toch kan het beëindigen van zo’n periode behoorlijk wat teweegbrengen. In augustus komt weer een enorm bedrag vrij, en XRP is verantwoordelijk voor een groot deel hiervan.

Token unlocks van 2,31 miljard

Volgens crypto-analyseplatform Token Unlocks zullen de gemeten blockchains in augustus 2,31 miljard Amerikaanse dollar aan cryptocurrencies toegankelijk maken. Dat is flink meer dan in juli. Toen zou er namelijk 350 miljoen dollar zijn vrijgekomen.

Volgens Token Unlocks komt het grootste bedrag in de vorm van solana (SOL), dat ruim 360 miljoen dollar uit de digitale kluis zal halen. Worldcoin (WLD) volgt op de voet met ruim 193 miljoen dollar, en avalanche (AVAX) staat op de derde plaats met bijna 85 miljoen dollar.

Worldcoin zal bijna 24% van alle tokens beschikbaar stellen, dat is meer dan welk ander project dan ook. Afgelopen maand werden de projectleiders beschuldigd van oplichting, omdat ze een gigantische geplande unlock gedeeltelijk hebben teruggedraaid.

Komende maand gaat van start met sui (SUI), waarvan 2,56% zal worden vrijgegeven. Het gaat om 64 miljoen tokens, die bij de huidige koers zo’n 48 miljoen dollar waard zijn.

Grote XRP unlocks en transacties

Toch valt op dat Token Unlocks de activiteiten van Ripple niet mee lijkt te tellen. De fintechprovider heeft met XRP zijn eigen token, en is berucht vanwege zijn bezit van ongeveer de helft van de tokens. Dat is erg veel, maar om te voorkomen dat de community het vertrouwen verliest heeft het een groot deel hiervan in een zogeheten ‘escrow’ gestopt. Dat was al in 2017 en alle XRP zou al in 2021 op de open markt gebracht moeten zijn, maar Ripple stopt nagenoeg altijd weer een groot deel terug.

Deze maand worden de walletadressen Ripple (24) en Ripple (25) ontgrendeld, waar elk zo’n 500 miljoen XRP in zit. Bij de huidige koers heeft dat dus een waarde van bijna 600 miljoen dollar. Dat hoeft niet per definitie slecht nieuws voor de koers te betekenen. Tegelijkertijd heeft een whale zich voorbereid door bijna 15 miljoen dollar aan XRP te verplaatsen naar Bitstamp.

Het bericht Miljarden dollars aan crypto komen vrij de komende maand verscheen eerst op Crypto Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!