Volgens de gerenommeerde econoom Alex Krüger bevinden Bitcoin (BTC) en andere cryptovaluta zich in een zogenaamde “supercyclus”. Dit zou betekenen dat we ons in de sterkste bullmarkt aller tijden bevinden, waarbij aanzienlijke koersstijgingen te verwachten zijn.

Maar is dit keer anders dan vorige keren dat een supercyclus werd verkondigd?

Impact van Wall Street en ETFs

Krüger, die onlangs te gast was op de Blocmates Orange podcast, beweert dat de komst van Wall Street en de traditionele financiële wereld de marktstructuur voor digitale activa “drastisch” heeft veranderd. Met name de introductie van spot Bitcoin ETFs in de Verenigde Staten speelt een cruciale rol.

Deze ontwikkelingen verminderen volgens hem de kans op grote koersdalingen aanzienlijk, ondanks dat de Bitcoin koers begin juli nog een terugval naar $53.500 dollar meemaakte.

Wat houdt een supercyclus in?

Krüger legt uit dat een supercyclus niet betekent dat er geen bearmarkten of correcties meer zullen zijn. In plaats daarvan zouden correcties minder diep zijn dan voorheen. “We kijken niet meer naar correcties van slechts 6%, maar naar correcties van rond de 20% en, in het ergste geval, tussen de 50% en 60% in de meest extreme scenario’s. Bovendien zullen deze correcties niet eeuwig duren”, aldus Krüger.

Deze nieuwe fase in de cryptomarkt zou volgens hem vooral gedreven worden door de toenemende acceptatie en integratie van crypto door financiële instellingen zoals vermogensbeheerders en geregistreerde beleggingsadviseurs. Zij adviseren een toenemende opname van Bitcoin in de portfolio’s, mede gedreven door de marketing van Wall Street die Bitcoin promoot als ‘digitaal goud’.

Toekomstverwachtingen

Krüger benadrukt dat het huidige eigendomspercentage van Bitcoin nog steeds laag is, zowel op individuele als op institutionele basis. De algemene verwachting op Wall Street is dat Bitcoin-bezit in portfolio’s zou moeten groeien naar ongeveer 2%.

Zolang deze drempel nog niet is bereikt, blijft Krüger optimistisch over het voortduren van de supercyclus, waarbij Bitcoin een steeds belangrijkere plaats inneemt naast traditionele activa zoals goud.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

The post Alex Krüger voorspelt een supercyclus voor Bitcoin en andere cryptocurrencies appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!