Terwijl de halve wereld nog steeds aan het brommen is vanwege de regenboog-intro van de Olympische Spelen, heeft Bitcoin zijn eigen regenboog. Dit is een leuke, ludieke manier om te zien waar Bitcoin zich bevindt in de cyclus.

Banner Bitcoin 1

Bitcoin stijgt altijd, logaritmisch toch?

De regenbooggrafiek werd ontwikkeld in 2014 en neemt de prestaties uit het verleden van Bitcoin en gebruikt deze data om een blik in de toekomst te werpen. Hiervoor wordt een logaritmische grafiek gebruikt.

Een logaritmische Bitcoin grafiek is een speciale manier om de prijsontwikkeling van Bitcoin weer te geven. In tegenstelling tot een normale (lineaire) grafiek, waar de afstand tussen twee getallen op de verticale as altijd hetzelfde is, wordt bij een logaritmische grafiek de afstand tussen twee getallen steeds groter naarmate de getallen zelf groter worden.

Ofwel, de intense op en neer bewegingen van de laatste jaren worden zo iets behapbaarder. De kleuren van de regenboog geven investeerders in één oogopslag een idee van het marktsentiment.

Een regenboog voor de lange termijn

De regenbooggrafiek werkt alleen als je uitzoomt, ofwel het is voor investeerders met een lange adem, niet voor daytraders. Wat voorspelt de Bitcoin-regenbooggrafiek voor 2024 en wanneer moeten houders winst nemen?

Neem even de tijd om naar de pracht en praal van deze grafiek te kijken. In de legenda staat wat elk kleurtje betekent.

Op dit moment schreeuwt de grafiek BUY!, ofwel KOPEN!.

Wat kunnen we nog meer leren van deze regenboog? De verticale strepen geven de halvings weer. Terugkijkend op de afgelopen twee halveringen, kunnen we zien dat de Bitcoin koers een paar maanden nodig heeft om op gang te komen na de halving. Deze cyclus was tot nu toe anders dan de andere.

De prijs steeg snel vóór de halvering en bereikte een nieuwe recordhoogte slechts een maand erna. Ondanks deze winsten bevond de prijs zich nog steeds binnen de accumulatie- en koopzone. Dit is enorm bemoedigend voor houders en langetermijnbeleggers.

Top in oktober 2025

Waar staan we nu? Bepaalde grote, enge gebeurtenissen liggen achter ons. Denk aan uitbetalingen van Mt. Gox, de verkopen van de Duitse overheid etc. Het publieke sentiment is lauw, maar tegelijkertijd is een nieuwe all time high als die mug die jou vannacht terroriseerde.

In de vorige cyclus kwam de top 546 dagen na de halvering. Als de geschiedenis zich herhaalt, zou Bitcoin in oktober 2025 de top van deze cyclus kunnen vormen. Dan kan de koers ergens tussen 150.000 USD – 184.000 USD liggen.

The post Bitcoin koers analyse: wat kunnen we leren van de regenboog? appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!