De Bitcoin Conference 2024 in Nashville kreeg een onverwachte bezoeker. Heather Morgan, beter bekend als de Bitfinex-hacker die in 2016 120.000 BTC stal, was aanwezig op het evenement. Deze verrassende ontmoeting heeft de crypto-community in beroering gebracht.

Banner Bitcoin 1

Jameson Lopp slaat alarm

Jameson Lopp, een bekende figuur in de cryptowereld, meldde op sociale media dat hij Morgan had ontmoet tijdens de conferentie. Hij ontdekte dat ze het afgelopen jaar ook op andere Bitcoin-evenementen was gesignaleerd. Dit nieuws zorgde voor veel discussie onder de aanwezigen en online.

Wie is Heather Morgan?

Morgan, ook bekend onder haar alias “Razzlekhan”, pleegde in 2016 een van de grootste crypto-diefstallen ooit. Ze stal 120.000 BTC van de cryptobeurs Bitfinex, destijds ter waarde van 4,5 miljard dollar. In augustus 2023 bekende ze schuld, maar haar definitieve vonnis volgt pas in november 2024. Tot die tijd is ze op borgtocht vrij.

Verdeeldheid in de community

Lopp riep organisatoren van Bitcoin-evenementen op om Morgan de toegang te ontzeggen. Hij ziet haar als een bedreiging en vermoedt zelfs dat ze mogelijk informatie verzamelt voor de overheid. Niet iedereen deelt deze mening; sommigen vinden haar aanwezigheid geen groot risico en zien het als een teken van openheid in de community.

Trump’s opvallende toespraak

Ondertussen zorgde Donald Trump voor opschudding met zijn toespraak op de conferentie. De voormalige president en huidige presidentskandidaat bevestigde zijn pro-crypto standpunt. Hij stelde dat Bitcoin snel goud zou kunnen overtreffen qua marktkapitalisatie. Daarnaast deed Trump enkele opvallende beloftes. Hij wil dat Bitcoin in de VS wordt “gemined, gemunt en geproduceerd”. Ook beloofde hij een “nationale strategische Bitcoin-reserve” aan te leggen en zei hij dat in beslag genomen Bitcoin onder zijn leiding nooit zal worden verkocht door de overheid.

Hoe kan zij nog vrij rondlopen?

De aanwezigheid van Morgan op de conferentie roept vragen op over beveiliging en integriteit binnen de crypto-community. Hoe kan iemand die schuldig is aan zo’n grote diefstal nog vrij rondlopen en zelfs crypto-evenementen bezoeken? Tegelijkertijd laat Trump’s toespraak zien hoe belangrijk Bitcoin is geworden in het politieke landschap. Deze ontwikkelingen onderstrepen de groeiende invloed en complexiteit van de cryptowereld. Het laat zien dat de sector nog steeds worstelt met vraagstukken rond veiligheid, regelgeving en politieke betrokkenheid.

The post Beruchte Bitfinex-hacker gespot op Bitcoin Conference: Waarom loopt ze nog vrij rond? appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!