De Bitcoin koers flirtte gisteren nog met de 70.000 dollar, maar staat inmiddels weer ~5% lager op 66.500 dollar. Ondanks een instroom van 205 miljoen dollar bij BlackRock moet Bitcoin vandaag even een paar stappen terugzetten. Waar maakt de markt zich druk om?

Banner Default 1 (Razendsnel investeren)

BlackRock steunt de Bitcoin koers

Bitcoin daalde de afgelopen 24 uur behoorlijk, maar de BlackRock ETF acteerde vooral als een steun voor de koers. In tegenstelling tot alle andere ETFs wisten zij namelijk een gigantische instroom te genereren.

Dankzij BlackRock stond er onder de streep nog een instroom van ruim 124 miljoen dollar op de borden voor de Bitcoin ETFs. Grayscale kende een uitstroom van 54 miljoen dollar, terwijl ook Fidelity en Bitwise een slechte dag kenden.

Wat dat betreft zijn het op dit moment toch niet de ETFs die de Bitcoin koers omlaag drukken. Los van alle redenen die we kunnen aanwijzen, moeten we ook niet vergeten dat de Bitcoin koers vanaf de bodem van 53.500 dollar op 5 juli extreem snel is gestegen.

Vanuit dat perspectief is het niet vreemd dat de bears nu even de controle nemen en dat mensen wat winsten van tafel halen.

Bang voor de Verenigde Staten

Bitcoin zakte van eind juni tot begin juli naar 53.500 dollar en dat was onder meer het gevolg van miljarden dollars aan verkopen van de Duitse overheid. Die hebben nu geen Bitcoin meer, maar de Amerikaanse overheid heeft nog wel een gigantische voorraad.

Van die voorraad van ruim 200.000 Bitcoin werden er gisteren plotseling 28.000 verplaatst. Die 28.000 Bitcoin zijn tegen de huidige koersen bijna 2 miljard dollar waard. Wat dat betreft gaat het niet om kleine hoeveelheden die verplaatst zijn.

De timing van deze verplaatsing is helemaal bijzonder. Afgelopen weekend kondigde Donald Trump aan dat hij alle Bitcoin zou aanhouden als een strategische reserve. Nu zijn ze onderweg naar een nieuw adres en dat zorgt voor angst in de markt.

Zou de Amerikaanse overheid nu echt de Bitcoin gaan verkopen voordat Trump mogelijk aan de macht komt?

The post Bitcoin daalt 5% ondanks $205 miljoen instroom bij BlackRock appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!