De hoop op een Solana ETF is voorlopig de grond in geboord door vermogensbeheerder BlackRock. Ondanks de recente prijsstijging van 30% voor Solana, lijkt een beursgenoteerd fonds voor deze populaire digital asset niet in het verschiet te liggen. 

Banner Solana 2 (telephone)

Alleen Bitcoin en Ethereum maken de cut

Samara Cohen, CIO bij BlackRock, maakte in een interview met Bloomberg duidelijk dat alleen Bitcoin en Ethereum voorlopig in aanmerking komen voor ETFs. Volgens haar is er simpelweg niet genoeg vraag naar andere altcoins, waaronder Solana. Dit standpunt wordt gedeeld door Robert Mitchnick, hoofd digital assets bij BlackRock.

Bron: https://www.bloomberg.com/news/videos/2024-07-29/blackrock-s-cohen-on-ether-etfs-in-portfolios-video

Technische uitdagingen en marktrisico’s

De redenen voor deze terughoudendheid zijn divers. BlackRock wijst op zorgen over liquiditeit en mogelijke marktmanipulatie bij kleinere cryptocurrencies. Daarnaast spelen technische moeilijkheden bij het opzetten van een ETF een rol. Het relatief kleine marktaandeel van Solana, vergeleken met de giganten Bitcoin en Ethereum, maakt het lastig om een stabiel en betrouwbaar ETF-product te creëren.

Lichtpuntje: Crypto in modelportefeuilles

Toch is het nieuws niet alleen maar somber. Cohen ziet wel toekomst voor crypto-ETFs in bredere beleggingsstrategieën. Ze verwacht dat Bitcoin- en Ethereum-ETFs eind 2024 deel kunnen uitmaken van modelportefeuilles bij grote vermogensbeheerders zoals Wells Fargo, Morgan Stanley en UBS.

Verdeeldheid in de crypto-wereld

Niet iedereen in de crypto-wereld deelt de mening van BlackRock. Bedrijven als VanEck en 21shares blijven optimistisch over een Solana ETF. Zij beweren dat er wel degelijk vraag is vanuit de crypto-community. De definitieve deadline voor goedkeuring van Solana ETFs ligt in maart 2025, met een belangrijke tussentijdse datum in november 2024.

De actuele waarde van Solana vandaag is € 167,76. De afgelopen 24 uur is de koers gedaald met -€ 8,80, een procentuele daling van ▼ 5,25%. 

Solana is nog steeds te verhandelen in de BLOX-app.

Naar de app ➜
 

The post Gaat BlackRock nu de deur dicht voor een Solana ETF? appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!